czyzby rozdzielczosc VGA na ekranie rx4700 ...... grrrrrrrrr

• 13 Odpowiedzi
  • 1728 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« dnia: Sierpień 27, 2005, 00:10:11 »
nie ukrywam is siedze i mysle jak to zrobic aby ekran pozyczonego na chwile w/w modelu ze stajni HP wygladal chociazby podobnie jak na ponizszych linkach (niegdys posiadanej toshiby e800) ale totalna porazka ... albo nie umiem albo nie mozna ... czy ktos moglby prosze podpowedziec jak osiagnac rownie male literki i ikonki i menu, no wlasnie to menu mnie rozwala .... na 4 calowym ekranie, mimo maxymalnego zmniejszenia czcionki nadal po nacisnieciu widowsowego start) wygladaje byczo :(

czy jest sposob zeby wygladaly na rx4700 tak jak na toshibie e800 (tez ma 4 calowy ekran)
http://www.geekzone.co.nz/images/reviews/toshiba/e800/Screen024.jpg
http://gregory.maillard.free.fr/e800/e800vga.jpg
http://www.pocketfreak.dk/anmeldelser/e800/e800front-S.jpg

.... bo narazie to wyglada paskudnie ... jak QVGA czyli 240 na 320 na 4calowym ekranie, brrrrr

*

Offline dawk

• 323
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2005, 00:22:13 »
musisz zainstalowac ozVGA np. albo inny program, który udostepnia Real VGA

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2005, 00:30:33 »
Cytat: dawk
musisz zainstalowac ozVGA np. albo inny program, który udostepnia Real VGA

czy ozVGA daje opcje przelaczania ekranu bez soft resetu ? a jak sie nazywa ten drugi ktory sluzy dl tego celu pls ?

tak wogole to dziekuje bardzo za tak szybka odp bo juz myslalem ze cos jest z tym HP nie tak :)

*

Offline lipciopda

• 6801

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2005, 01:09:23 »
dziekuje wszystkim za pomoc .... dotychczas myslalem ze tylko na toshibie takie tricki trzeba stosowac a okazuje sie ze we wszystkich innym pda z VGA ... rowniez, i ze nie jest to wogole wbudowane w romie jako kolejne ciekawe narzedzie ;)

w kazdym badz razie ekran w VGA mnie "porazil" jakoscia a i caly moj sheet w excelu miesci sie teraz bez problemu

[Dodano: 2005-08-27 01:10:49]
Cytat: lipciopda
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=9042

Lipciu, a Ciebie chcialbym przeprosic, za moja niedawna wypowiedz bo chyba faktycznie troche przesadzilem .... co niniejszym czynie i obiecuje poprawe :)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 27, 2005, 09:12:52 »
Cytat: andy_bez_wandy
Lipciu, a Ciebie chcialbym przeprosic, za moja niedawna wypowiedz bo chyba faktycznie troche przesadzilem .... co niniejszym czynie i obiecuje poprawe :)
jak to ty mowisz: "...nie ma sprawy ... no offence taken"

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2005, 12:47:17 »
Nyditot Virtual Display też to potrafi i to bez soft resetu.

*

Offline dawk

• 323
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 27, 2005, 13:10:39 »
Być może, ale niestety trzeba za niego zapłacić...

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 27, 2005, 17:26:38 »
I w dodatku trzeba go zainstalować do głównej pamięci, natomiast OzVGA gładziutko uruchamia się z karty! :D

I jak dla mnie trochę przedobrzyli z opcjami - osobiście gubiłem się przy jego testowaniu...

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 28, 2005, 16:20:29 »
Jak kogoś stać na palmtop na którym ma sens odpalać coś takiego to kupno tego programu to pikuś. Na moim ipaq-u w trybie 640x480 już wszystko było ledwie czytelne a tam jeszcze był tryb 800x600!
Fakt program instaluje się w Windows.
No chyba że chce się korzystać z wersji specjal edition :D Gdyby firmy softwarwe zaczęły uświadamiać potencjalnych piratów jak wiele pracy trzeba włożyć w napisanie nawet prościuteńkiego programu założę się że byłoby mniej piractwa. A co firmy robią ??? Tworzą debilne kampanie których zadaniem jest zastraszanie ludzi argumentami które tak naprawdę są kłamstwem bo z prawnego punktu widzenia są nie do zrealizowania. Denerwuje mnie też jak nadwrażliwi admini usuwają z forów wszelkie dyskusje na temat piractwa, nie zwracając często uwagi że dyskusja może prowadzić do zmainy nastwienia wielu użytkowników do piractwa.
Przepraszam że trochę nie na temat ale po mimo że sam jestem  niebogatym studentem to denerwują mnie takie stwierdzenia: a bo trzeba za niego zapłacić - dawk absolutnie nie piję do Ciebie ;) To co wszystko ma być za darmo? To przecież utopia. Fakt firmy softwarowe często przeginają pałę z ceną. Ale prawie zawsze jest alternatywa. Podam tylko przykład dwóch programów RwescoViewier i PocketXnView (po Polsku !!!) pierwszy drogi a drugi darmowy dopóki jest się studentem albo niefirmą :)) a funkcjonalność ta sama.
Dlatego fajny jest np ten temat bo ktos pokazał że dopóki go nie stać może za darmo  legalnie a nie z chińskiej strony :D :D :D
Obecne technologie zabezpieczania przed piractwem krzywdzą wyłącznie legalnych użytkowników dlatego to jeszcze nie czas na tego typu rozwiązania. Kupując program nie mam najmniejszego zamiaru być przywiązany do jednego urzadzenia co wynika ze sposobu rejestracji. Producentowi wydaje się że się zabezpieczył ale już nie myśli o tym ze przez to wielu zrezygnuje z kupna tak jak ja.  

*

jacek.b

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2005, 16:54:07 »
Cytat: marcinwitek
Jak kogoś stać na palmtop na którym ma sens odpalać coś takiego to kupno tego programu to pikuś.

Pikuś jak pikuś... 20 dolarów to bezwzględnie niby niewiele, ale i (moim zdaniem) dużo, jak za program, którego jedynym zadaniem byłoby zaoszczędzenie kilkunastu sekund, które teraz tracę na softreset przy przełączaniu między Real a SE VGA. Acz nie wykluczam, że dla wielu osób są to sensowne pieniądze za owe kilkanaście sekund :)

>Na moim ipaq-u w trybie 640x480 już wszystko było ledwie czytelne a tam jeszcze był tryb 800x600!

Dziwne nie jest, skoro w jednym pikselu LCD program musi upakować cztery :) Na wyświetlaczu VGA wszystko jest w tej rozdzielczości czytelne i wyraźne.

> Fakt firmy softwarowe często przeginają pałę z ceną. Ale prawie zawsze jest alternatywa.

Nic dodać, nic ująć.

A tak trochę rozszerzając temat, do czego używacie trybu Real VGA? Bo ja tylko do dłuższego korzystania z WWW, do krótszego wystarcza mi ForceHires. No i czekam na przeglądarkę, która będzie potrafiła korzystać z wysokiej rozdzielczości. Gdy taka się pojawi, problem przełączania trybów przestanie mieć dla mnie znaczenie.

*

Offline utini

• 35
;)
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 26, 2006, 21:27:09 »
...No i czekam na przeglądarkę, która będzie potrafiła korzystać z wysokiej rozdzielczości...

to nie ma jeszcze takiej przegladarki?

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 27, 2006, 15:02:02 »
Ostatnia wersja NetFronta miała mieć zaimplementowaną obsługę ekranów VGA - ale nie używam, więc nie wiem jak sprawa ostatecznie się zakończyła...

*

Offline utini

• 35
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 19, 2006, 15:32:47 »
Opera wyswietla w VGA, super widac!