czy ktoś może mi pomóc?

• 6 Odpowiedzi
  • 575 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jacek_25_25

• **
  • 221
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Ipad 2
czy ktoś może mi pomóc?
« dnia: Wrzesień 26, 2005, 21:19:20 »
mam do Was pytanie.Wgrałem na kartę pamięci kilka dokumentów w wordzie i jeden z tych dokumentów wyświetla mi się w jakiś dziwnych znakach(nie ma żadnych liter).Jak karta jest w czytniku pamięci w kompie to tekst wyświetla normalnie a w Palmie już nie.Czy ktoś wie co to może być?

*

Offline stwf

• *
  • 81
  • Sprzęt: A716, BT GPS
czy ktoś może mi pomóc?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2005, 21:27:07 »
Nie wszystkie kroje czcionek rozpoznawane są w PDA. Zmień w PC na inny krój czcionki.

[Dodano: 2005-09-26 21:27:34]
Nie wszystkie kroje czcionek rozpoznawane są w PDA. Zmień w PC na inny krój czcionki.
A mnie się marzy kurna chata........

*

silentjob

czy ktoś może mi pomóc?
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 26, 2005, 21:34:06 »
Niekoniecznie. Pomocne może być skopiowanie do pda z PC do katalogu Windows/Fonts, jeśli dobrze pamiętam, danej czcionki użytej w dokumencie.

*

Offline stwf

• *
  • 81
  • Sprzęt: A716, BT GPS
czy ktoś może mi pomóc?
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2005, 21:49:22 »
Zgoda. Mam sporo dokumentów na kartach pamięci, które muszę przeglądać na PDA. Przekonałem się, że łatwiejsze jest zmienianie (przed przegraniem na kartę) każdego dokumentu na np. TAHOMĘ, niż dogrywanie ciągle nowych czcionek. Stosując moją metodę, wiem że na pewno dokument będzie dostępny (bez kontroli po przegraniu).
A mnie się marzy kurna chata........

*

silentjob

czy ktoś może mi pomóc?
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 26, 2005, 22:01:54 »
Oczywiście, obydwa rozwiązania mają wady i zalety, niemniej wrzucenie kilku najpopularniejszych czcionek jest dobrym rozwiązaniem, szczególnie gdy nie posiadamy PC, na którym moglibyśmy wcześniej "spreparować" taki dokument. Nie zajmują one aż tyle miejsca:).
Pozdrawiam

*

Offline jacek_25_25

• **
  • 221
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Ipad 2
czy ktoś może mi pomóc?
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 26, 2005, 22:34:01 »
Dziękuje Wam Bardzo za pomoc.Dopiero od 3 dni mam Palma z systemem win i nie wiem jeszcze co i jak:)

*

silentjob

czy ktoś może mi pomóc?
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 26, 2005, 22:48:20 »
Polecam dział dla początkujących oraz FAQ, powinno na dobry początek wystarczyć:)