Mam dokładnie ten sam problem na dwóch komputerach PC/XP professional. Zjawisko wystąpiło nagle i liczne próby skłaniają mnie do diagnozy: awaria dongla lub śmieci w Windzie. To drugie o tyle prawdopodobne, że dongle było dość często przerzucane między kompami za pomocą przełącznika KVM / USB. Chwilowo brak mi czasu na reinstalację WinXP, ale tu upatruję problemu, zwłaszcza że soft do wersji 1.4.1.20 wymaga certyfikatów. Z rzeczy istotnych - jak instalowałem soft na drugim komputerze, zacząłem od wersji 1.3 (żeby poznać adres dongla, potrzebny do requestu o certyfikat) i wtedy jeden raz zadziałał a potem już nie chciał na żadnej wersji softu...
Fakt, faktem, że jeszcze nie googlałem w tej sprawie ale zaraz to zrobię (problem jest świeży - circa about 7 days)
No i cuda!!! Samo się rozwiązało!!!

A tak poważnie -problem musi być związany z ilością dostępnego miejsca na dysku potrzebnych do instalacji/uaktywnienia BT (lub zmęczeniem samego BT

).
Co zrobiłem:
1) Oczyściłem dysk c: ze zbędnych pilków i opróżniłem kosz
2) Zdefragmentowałem dysk
3) Oczekałem 2 dni (zostawiając włączony komputer ale bez dongla, w międzyczasie kilka restartów)
4) Włożyłem BT MSI do USB (soft był zainstalowany wcześniej)
5) Przy pytaniu o sposób instalacji wskazałem położenie pliku *.inf
(C:\Program Files\MicroStar\Bluetooth Software\bin)
Dogiel się zainstalował i zaczęło działać.
I to by było na tyle
P.S. Google schodzą na psy - nic nie znalazłem, na stronie Microstara takoż.