No więc szukałem na stronie HP już dawno i znalazłem instrukcję w której ku mojemu rozczarowaniu nie było takowych informacji.
[Dodano: 2005-05-18 20:54:08]
Wyjaśnię teraz po co mi to wszystko. Latam zawodniczo na szybowcach w związku z tym potrzebny mi jest sprzęt rejstrujący oraz prowadzący obliczenia potrzebne do lotu. Sprzęt ten składa się w moim przypadku z GPS-a GM-30 na kablu o poborze prądu 60-160 mAh w zależności z jakiego źródła czerpać informacje oraz z ipaqa 3950 z programem GPS_LOG lub WINPILOT ( ten pierwszy jest darmowy), do tego potrzebne mi jest źródło zasilania o pojemności starczającej na 9-10 godzin pracy przy ekranie ipaqa podświetlonym w trybie automatycznym. Sam ipaq wytrzymuje mi po naładowaniu w tym trybie z 7-8 godzin. Rozważam zasilanie czterema paluszkami 2600mAh i nie wiem czy mi to starczy na ten czas, który najlepiej jakby sie wydłużył do 12 godzin. Z prostych wyliczeń wynika że aby to się mogło udać to pobór prądu powinien być na poziomie 260mAh. No i tu jest problem bo gdy podłączy się ipaqa do zasilania to w pierwszej kolejności czerpać on będzie prąd z bateri aż do ich wyczerpania i wtedy siądzie mi gps a ipaq będzie działał nadal. Ewentualnie pomyślę o jakimś przełączniku który bedę właczać jak pojawią się pierwsze komunikaty o niskim poziomie bateri w ipaqu.