cicero widze ze masz duze te pamieci. Moglbys zrobic test 512MB CF na SD podajac dokladnie jakie masz te karty (dokladne parametry czy tez nazwy)
ok, postaram sie zrobic taki test jutro, bo do tego musze zrobic troche wolnego miejsca na karcie

[Dodano: 2005-09-22 22:36:46]
[pic=http://wiadomosc.info/forum/html/emoticons/no_ba.gif]
Jak zauwazylem ze mozna w palmtopie miec dwie karty CF i SD (to bedzie moj pierwszy PDA) to priorytetem dla mnie stalo sie zrobienie z palma databanku (robienie kopii zdjec z aparatu). Wiem ze pewnie duze grono osob wogle nie jest zainteresowane kompiowaniem z karty na karte no bo niby po co. Ja troche zajume sie fotografia (czesto w plenerze) i ten problem z jaka predkoscia odbywa sie to przegrywanie jest dosc istotny. No bo jak sie okaze ze zgrywanie zdjec trwa pol dnia (i podczas tego bateria pada) to moge przeciez kupic sobie jakis inny tanszy model lub palma oraz zapomniejc o "palmowym databanku).
[pic=http://wiadomosc.info/forum/html/emoticons/notworthy.gif]
ja nie bardzo rozumiem w jakim celu chcesz kopiowac zdjecia z jednej karty na druga przy uzyciu PDA.
dla mnie to troche nie ma sensu.
nie wiem z jakiej karty korzystasz w swoim aparacie (SD czy CF) - dajmy na to ze SD.
wtedy najsensowniejsze rozwiazanie to instalacja oprogramowania w PDA na karcie CF i jesli chcesz miec dostep do zdjec, to wtedy wyciagasz karte z aparatu i wkladasz do PDA i masz dostep bezposrednio do zdjec, nie musisz nic kopiowac.
no bo chyba nie masz zamiaru archiwizowac zdjec na stale na kartach pamieci (ze wzgledu na koszty)?
do archiwizacji zdjec najsensowniejszym rozwiazaniem jest wykorzystanie czytnika kart do PC.
kopiowanie przy pomocy PDA bedzie zawsze wolniejsze niz pierwszy lepszy czytnik do PC na USB
[Dodano: 2005-09-22 22:53:02]
2. na SD 256MB Kingston czas kopiowania .... Nie doczekałem końca kopiowania, sorry! Przerwałem po 70 minutach. Karta wygląda na dobrą, tj. daje się czytać, zapisywać, formatować na PC i iPAQu, tyle, że jest potwornie wolna.
to mi wyglada na jakies uszkodzenie karty.
nie spotkalem sie z tym zeby kopiowanie kilkudziecieciu MB trwalo tak dlugo.
sproboj przeformatowac ta karte (najlepiej na PDA) wykorzystujac inny system niz aktualny (FAT16/FAT32) i pelny format (nie szybki)
ile czasu trwa zapis tych danych na PC na tej karcie?