Bluetooth i GPRS ?

• 12 Odpowiedzi
  • 2134 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bluetooth i GPRS ?
« dnia: Styczeń 10, 2004, 13:35:01 »
Otrzymałem wreszcie iPAQ 2210 :) Ale jest narazie jeden problemy :(
Połoczenie z siecią otrzymuje dzięki GPRS Idea (Nokia 6310i) przez bluetooth. Działa dopuki nie wyłącze iPAQ. Po ponownym uruchomieniu, nie mam możliwości. Odykryłem że miękki reset i znowu sieć działa.
Jeśli Ktoś ma rozwiązanko to będe wdzięczny.
Nio i jeszcze pytanko: Czy można resetować na miękko dowolną ilość razy?
Pozdrawiam.
P.S.
System PPC 2003 z nakładką lokalizacyjną Sunnysoft.
Problem z telefonem odpada na 99,9 % (z notebookiem też bluetooth działa bez probleu).

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 10, 2004, 19:14:51 »
miekko resetowac mozesz w nieskonczonosc.
Odinstaluj lokalizacje - angielskiego w ppc jest tyle, ze sie go mozna nauczyc, a lakalizacja to jeden z hamulcow zpowalniajacych system, a nie wykluczone, ze to przyczyna Twojego problemu.

zdroofko

*

Offline jacol

• 400
  • Sprzęt: całe pudło złomu
Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 10, 2004, 21:38:13 »
zdaje się że były jakieś problemy z wyłączaniem iPAQa z włączonym modułem BT...

sprawdź stronę HP na okoliczność update systemu i driverów BT.

Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2004, 00:51:52 »
Resetujac w nieskonczonosc mozesz sobie niezle spowolnic system, aby tego uniknac zainstaluj sobie darmowy "check notification". Poszukaj info o tym programie na forum,  albo w newsach. Przydatna rzecz :)

Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2004, 10:38:25 »
CHYBA ODKRYŁEM CO GO BOLI.
JAK BLUETOOTH DZIAŁA BEZ PRZERWY TO WSZYSTKO GRA (NIE WYŁ. Bt W iPAQ TYLKO RAZEM Z NIM). A JAK WYŁ. Bt A POTEM iPAQ SIE WYŁ. TO NIE MOGE GO WŁ. TAK JUŻ JEST CO JA MOGE :)
CZEKAM NA DALSZE OPINIE.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2

Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 11, 2004, 11:37:23 »
Nie, nie wgrałem ale zaraz to zrobie :)

[Dodano: 2004-01-11 14:55:05]
PO WSTĘPNYCH  TESTACH Z PATCHEM DZIAŁA :) ALE NA FANFARY POCZEKAJMY JESZCZE TROCHE :S

*

Offline bastiann

• 919
Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 11, 2004, 16:16:54 »
:))
no to loox!
O sorry! To przecież iPAQ ;)

Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 12, 2004, 09:38:57 »
RANO URUCHOMIŁEM iPAQ Z PEWNĄ NIEŚMIAŁOŚCIĄ :mysli:
URUCHOMIŁEM BT NA iPAQ I NA TELEFONIE.
NASTĘPNIE ŁĄCZE ....
ZA CHWILKE BRAK POŁĄCZENIA (SPOKO JESZCZE RAZ)
DALEJ NIC.
NIO ALE ZA TRZECIM RAZEM
- POŁĄCZENIE
- POŁACZENIE GPRS
- INTERNET DZIAŁA :party:

[Dodano: 2004-01-12 09:51:11]
dzieki za podpwiedzi :)

[Dodano: 2004-01-12 13:37:30]
Z TYM TRZYKROTNYM POŁĄCZENIEM TO JUŻ TAKA PRZYPADŁOŚĆ. ZA KAŻDYM RAZEM GDY WYŁ. BT. A POTEM iPAQ TAK SIĘ DZIEJE.
ALE LEPIEJ TAK, NIŻ NIE MÓGŁBYM SIĘ POŁĄCZYĆ. IS OK :)

Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 12, 2004, 14:05:03 »
czesc

mam prośbe do Człowieka, tak sie skala ze mam tez ipaq 2210 + s55 i jestem znacznie dalej niz Ty w swoich osiagnieciach, chcialem Cie prosic o podeslanie danych do konfiguracji polacznei po BT z komorka, konkretnie stworzenie polaczenia. Kurcze mam nadzieje ze dobrze napisalem co chce. Na razie jedyne co mi sie udalo to nawiazac polacznie z S55 poprzez BT z notebooka i to tez tylko prze normalny modem a nie modem GPRS. Transfer jest ragiczny na takim polaczeniu.

Moze ktos z gosciu na forum ma doswiadczenia dot. ipaqa 2210 + S55, jaki macie transfer, gdzie sa dane konfiguracyjne. Oczywiscie calosc kupiona w ramach promocji idei!

Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 12, 2004, 15:00:09 »
OK ZARAZ CI PODAM. KONFIG NOTEBOOK JEST PROSTY ALE NIE  WIM NA JAKIM ETAPIE JESTEŚ. iPAQ TEZ W MIARE. POCZEKAJ :)

[Dodano: 2004-01-12 15:09:26]
JUZ PODAJE
http://www.idea.pl/binaries/PL/Binary/19/20009.pdf
TAM JEST DOKŁADNY PRZEWODNIK DO S55
A JEŚLI BIEGA O NOTEBOOKA (CZYLI PC) TO JEŚLI SOBIE NIE DASZ RADY TO ZROBIE CI NA PRZYKŁADZIE MIJEGO SPRZĘTU PRZEWODNIK PODOBNY JAK IDEA.
MIŁJ ZABAWY.

[Dodano: 2004-01-12 15:17:28]
TRANSFER GPRS BEDZIE PODOBNY DO ANALOGU !!! TO JEST DODATKOWE ŁĄCZE A NIE GŁÓNE.

*

Offline bastiann

• 919
Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 12, 2004, 20:02:47 »
A może to Idealna siec daje popalić? Czytałem kiedyś opis "wnetrza" SE T610. Tam pamięć jest podizelona na 3 częście i w jednej z nich jest coś co można nazwać oprogramowaniem komunikacyjnym. Gość ze strony napisał coś takiego +/- w dużym uproszczeniu: jest tu oprogramowanie do modemu, które też moze być zmodyfikowane przez operatora.
Po części się to zgadza, bo np. w Plus GSM tam sprzedawany T610 pokazuje ikonkę zasięgu GPRS w momencie połaczenia. U mnie w Erze ta ikonka jest cały czas widoczna i wiem gdzie mam zasięg GPRS a gdzie nie mam bez łączenia się. Wynikało by z tego podejrzenie zmiane tej części software w Waszych telefonach. Moze to byc ta część softu, którą nie flashuje się samemu.
Być może w w Siemensach jest podobnie jak w ST, tym bardziej, że wiadomo iż S55 jest zrobiony na bardzo podobnej płycie głównej co Se T68i.
Co do Nokii6310i to jest różnie. Przerabiałem to już kilka razy. Tu tez soft odgrywa ważną rolę. Sa N6310i z którymi nie ma problemu a są takie które częściej się nie łączą niż łączą - sprawdzone na kilku egsemplarzach!. Na tym polu zdecydowanym leaderem "in plus" jest SE T68i oraz SE T610. One działają w GPRS przez BT omal idealnie. Właściwie konfiguraacja jeszt szybka i w 90% łączność jest nawiązywana od pierwszej próby - sprawdzone na kilku egsemplarzach! :))

... a moze się mylę ;)

Bluetooth i GPRS ?
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 12, 2004, 22:59:38 »
Życie pokrze co jest grane. jest już nas dwoje na forum. MY i IDEA :)