ActiveSync via BT

• 4 Odpowiedzi
  • 627 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ActiveSync via BT
« dnia: Czerwiec 28, 2004, 20:11:49 »
Kurde juz zglupialem od kombinowania nad tym DLACZEGO NIE DZIALA.
Mam sparowanego IPAQa i PCta po BT widza sie na wzajem i jest ok file transer dziala, wszystko ok, ale jak zestawie polaczenie AS via BT na Ipaqu to sie laczy i czeka na AS, a AS wywala komunikat:
"Ms AS cannot recognize thsi divice for one of two reasons:"
no i powod nr jeden:
1. mowi zebym usunol KABEL z CRADLA  (ciekawe jak mam to zrobic na BT) i sprobowal jeszcze raz
2. ze to nie jest urzadzenie smartphone lub pocketpc i zebym sie wypchal

HELP :) bo juz zglupialem

aaa no i mam guzik CHECK BOXa - stop AS from looking for divaces -
passs

[Dodano: 2004-06-28 20:17:39]
a i jeszcze jedna sprawa ze zrobilem UPDATE z PPC 2002 na WM 2003 - i po tym AS przestal widziec polaczenie - kreci tym swoim zielonym kolkiem i wywala to co napisalem pozyzej.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
ActiveSync via BT
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2004, 22:10:07 »
Czytales poradnik na temat AS po BT? Jest dostepny w naszym dziale Artykuly.

ActiveSync via BT
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2004, 23:40:14 »
masz źle ustawione porty COM do odbioru i nadawania
popraw to w opcjach konfiguracyjnych na PCcie
1 musi być serwerem drugi klientem bo transmisja jest dwukierunkowa, stą prawdopodobnie problem

ActiveSync via BT
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 29, 2004, 21:46:02 »
porty akurat mam dobrze ustawione bo jak pisalem AS kreci kolkiem i probuje sie polaczyac ale wywala blad - opisany powyzej

Admin: Wiem jak skonfigurowac AS przez BT - nie jestem lamerem - chodzi o to ze wszystko w ustawieniach jest OK - w domu na cradlu mi dziala, ale BT przestal mnie widziec na AS bo normlanie mnie PCet widzi jak sie podlacze przez BT, moge robic transfer plikow, laczyc sie przez siec itd. podkreslam ze PORTY tez sa dobrze ustawione bo AS widzi pocketa, stara sie z nim polaczyc ale wywala powyzszy komunikat - ze moj pocket to nie pocket ani smartphone.

*

Offline dawk

• 323
ActiveSync via BT
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 29, 2004, 22:54:38 »
sprawdz ustawienia szyfrowania - musza sie zgadzac na pockecie i w komputerze, odnosnie konkretnej uslugi, inaczej moze wrzucac smieci i wywalac taki komunikat