Zmiana systemu/języka hp hw6510

• 4 Odpowiedzi
  • 1081 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 13, 2008, 22:19:38 »
witam wczoraj mój wujek przywiózł mi to coś z hiszpani i mam kilka problemów
1. cały ten Windows jest po hiszpańsku instrukcja i pudełko też więc obsługuje się nim po obrazkach wyczytałem że jest tam zainstalowany Windows Mobile 2003 Second Edition i czy by się dało zmienić w nim język chociaż angielski albo wgrać nowego windowsa najlepiej PL
2. jak chce sobie coś wysłać np mp3 do pocketa to mi wywala błąd na kompie że urządzenie może niemieć wolnej pamięci a mam 26 MB wolnego :O
3.jakiej wielkości mogę wrzucić kartę SD??

Bardzo bym prosił o pomoc
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2008, 13:30:36 wysłana przez tomasek1993 »

Odp: HP IPAQ hw6515 z hiszpani
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2008, 19:35:43 »
już wiem że muszę zmienić najpierw Rom na angielski a dopiero potem mogę wgrać spolszczenie ale mam problem bo  ściągłem  najnowszego Biosa ze strony HP i zainstalowałem ten program odpaliłem i jak zebrał informacje ze pocketa to wywalił błąd że nie zgadza się język :| bo ten nowy bios jest po angielsku a w pockecie siedzi hiszpański i nie wiem co mam zrobić czy trzeba coś podmienić czy ściągnąć coś innego??

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2008, 20:02:56 »
zazwyczaj w ipaqach można oszukać instalator, robi się to w ten sposób że ściągasz update po angielsku oraz w tym języku który masz aktualnie (w tym przypadku hiszpański) - w tej samej wersji, rozpakowujesz, uruchamiasz instalator hiszpański, a po weryfikacji poprawności języka podmieniasz plik z obrazem romu (w miejsce hiszpańskiego kopiujesz angielski madając mu taką nazwę jaką miał hiszpański)

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2008, 20:16:37 »
acha a mam jeszcze 2 pytania który plik trzeba podmienić żeby wgrać ten j.angielski i wyczytałem gdzieś że można zrobić  dla bezpieczeństwa kopie zapasową tego starego systemu(hiszpański) na kartę i jakby coś się nie udało z wgraniem tego nowego można powrócić do tego z karty tylko właśnie nie wiem jak zrobić tą kopie zapasową w moim HP

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 26, 2008, 17:35:41 »
A więc tak. Mam taki sprzęt ale tylko na niemieckim sofcie. Nie mam nawet pojęcia jak spróbować zmienić ten język bo nie znam niemieckiego!!
Mam więc pytanie. Da się wgrać sam język, trzeba zmienić cały system??
Hard reset nie pomaga..