zmiana softu HP hw6915

• 7 Odpowiedzi
  • 1402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fmaverick

• 10
  • Sprzęt: HP iPAQ hw6915
zmiana softu HP hw6915
« dnia: Wrzesień 02, 2007, 21:03:50 »
Witam!
to mój początek forum, od roku jestem użytkownikiem HP hw6915 i chciałbym się dowiedzieć jak mogę zmienić Windowsa na nowszą wersję, wiem że jest on w ROMie, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, no i skąd wziąć nowszą wersję???
mam też problemy z wi-fi, mianowiecie nie mogę się podłączyć do sieci, gdyż wyskakuje komunikat, że brak jest autoryzowanego certyfikatu, skąd mogę ściągnąć taki aktualny certyfikat???
z góry dzięki za cierpliwość i wyrozumiałość za słabą znajomość tematu.

fmaverick

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: zmiana softu HP hw6915
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 03, 2007, 02:00:15 »
do tego modelu nowszego systemu niż WM5 nie ma...

*

Offline fmaverick

• 10
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2007, 16:26:39 »
Witam!

1. a nie ma może jakiejś aktualizacji???
2. zainstalowałem hitchhikera, ale to nic nie zmieniło, wciąż nie mogę podłączyć się do sieci, chyba gryzie sie on z seryjnym oprogramowaniem, bo wyskakuje jakiś krytyczny błąd.

fmaverick

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2007, 16:35:20 »
jeśli sieć do której chcesz się podłączyć żąda certyfikatu to musisz sie o niego pytać admina tej sieci
niby skąd my tu na forum mamy wiedzieć co to za sieć i certyfikat?

*

Offline fmaverick

• 10
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 06, 2007, 18:46:06 »
1.  ok, udało mi się podłączenie do sieci (2, na rynku i w KFC), ale po włączeniu przeglądarki i po wpisaniu adresu wyskakuje albo błąd, albo prośba o sprawdzenie wpisanego adresu i powtórną próbę, nie wiem czy to wina przeglądarki ale gadu-gadu też nie działa, tam przy próbie połączenia wyskakuje błąd, że nie można połączyć się z serwerem, dodam też że to samo działo się zarówno przed jak i po zainstalowaniu MultiIE.

2. chodziło o certyfikat Equifax  (dalszej nazwy nie pamiętam), a ja u siebie mam tylko Equifax Secure Certificate, w każdym razie to chodzi o jakiś inny rodzaj Equifaxa, sieć o której teraz piszę to sieć na uczelni, administrator tej sieci powiedział, że nie miał do czynienia z palmptopami i abym zaktualizował sobie oprogramowanie albo zainstalował wymagany certyfikat.

proszę o radę co zrobić, aby przeglądać strony, po podłączeniu się do dostępnej sieci, może jakieś oprogramowanie???

fmaverick

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 07, 2007, 08:30:25 »
jeżeli poprawnie się połączysz, otrzymasz IP i sieć udostępnia internet to żadne dodatkowe oprogramowanie nie jest potrzebne. Jeśli nie działaja strony ani GG to znaczy że połączenia nie ma

*

Offline fmaverick

• 10
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 07, 2007, 09:46:48 »
witam!

połączenie jest, jest wyraźne napisane "connected" znaczek z wifi jest zielony i symbol połączenia nie mruga ale jest statyczny, przy sieci z rynku otwiera się strona w przeglądarce do logowania do sieci (wpisanie klucza z obrazka) i tu pojawia się błąd, a gadu i tak nie działa, do innych sieci nie mogę się podłączyć, gdyż albo to brakuje mi jakiegoś certyfikatu, albo po podłączeniu strony się nie otwierają i prosi mnie o sprawdzenie czy wpisany adres jest poprawny, dodam że zarówno przeglądarka jak i gadu działa poprawnie przy połączeniu GPRS.
 proszę o radę bo już nie wiem co jest nie tak.

fmaverick

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 07, 2007, 10:17:51 »
chyba jest oczywiste że jeśli trzeba się zalogować i pojawia się błąd, albo komunikat że brakuje certyfikatu to oznacza że nie jesteś połączony

rada jest jedna, próbuj z sieciami ogólnodostępnymi i niezabezpieczonymi