Zmiana aplikacji obsługi telefonu w HP 6515

• 4 Odpowiedzi
  • 687 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 21, 2006, 21:16:45 »
Mam problem z funkcjami telefonu w HP 6515. Próbowałem wielu różnych sposobów ale nic nie pomogło.
Czy da się jakoś zastąpić program obsługujący połączenia telefoniczne w tym modelu na jakiś inny - w domyśle lepszy?
z góry dzieki za pomoc,

Michał N.

*

Offline idiom

• **
  • 124
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC TP Raphael, htc trinity
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2007, 23:39:01 »
A jakie masz dokładnie problemy ?
Używam, tego telefonu od roku i akurat telefon działa bezbłędnie.  ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2007, 14:09:57 »
Dokładnie to polega to na tym, że telefon zasadniczo działa dobrze ale ...
1. czasem (dwa-trzy razy na tydzień przez kilkanaście-kilkadziesiąt minut) nie udaje się nigdzie zadzwonic - PDA pisze coś o złym numerze, o tym, że połączenie nie może być zrealizowane. Czasem pomaga soft reset, czasem nie pomaga.
2. czasem (trochę częściej niż to co wyżej) nie udaje się do mnie dodzwonić pomimo, że telefon jest w zasięgu. Np siedzę przy biurku, telefon leży obok i po jakimś czasie dzwoni poczta i słyszę : masz 5 (10, raz bylo 14 :) ) nieodsłuchanych wiadomości)....
3. czasem nie udaje się wysłąć smsów - to trochę żadziej ale jednak się zdaża - komunikaty podobne jak przy pkt 1.

Wydaje mi się, że gorzej jest jeśli zasięg się pogarsza ale problemy są czasem nawet przy pełnym lub niemal pełnym zasięgu.

Poprzednio jeszcze jak miałem starą kartę sim to działo się tak, że jak telefon stracił zasięg to trzeba go było zalogować do sieci ponownie wprowadzając PIN. Za radą infolinii Plusa zmieniłem kartę na nową Plus mega tzw bez simową co oznacza, ze karta dopuszcza mozliwość nie wprowadzania PINu wogóle i korzystam aktualnie z tej możliwości. Tak szczerze to nie wiem czy problem pinu sie rozwiązał bo reszta problemów mnie rozwala wystarczająco, żeby nosić ze sobą Nokie 6310i jako telefon a HPka jako PDA i wyglądam jak Inspektor Gadget....

Może ktoś jednak ma jakiś pomysł?

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 08, 2007, 18:59:51 »
Robiles hardreset ? Choc watpie aby cos pomogl. Wg mnie uszkodzony modul GSM [czyli pewnie trzeba wymienic plyte glowna]. Zglos do naprawy gwarancyjnej.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline idiom

• **
  • 124
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC TP Raphael, htc trinity
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2007, 22:13:02 »
Też wydaja mi się, że nie jest to wina oprogramowania, zostaje Ci wizyta w serwisie.