zestaw słuchawkowy do h6340

• 5 Odpowiedzi
  • 972 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 21, 2005, 13:11:26 »
czy są dostepne do tego modelu słuchawki z opcją odbioru połączeń ?????

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2005, 16:28:48 »
z tego co wiem to raczej nie. ale wlasnie pracuje nad przerobka sluchawek od noki, zobaczymy co z tego wyjdzie.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2005, 18:56:48 »
Daj znać jakie będą efekty.
pozdrawiam

[Dodano: 2005-07-21 18:57:22]
 Ps. od motoroli nie działają

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2005, 23:36:53 »
jak na razie po zmianie wtyczki (jack czterostykowy) dzialaja sluhawki -stereo, no i mikrofon na kablu. choc musze sprawdzic czy przypadkiem rownolegle nie dziala mikrofon ipka (nie mialem czasu sie wsluchac). a jutro chce przelutowac ten przycisk od odbierania/zakonczania rozmowy. mam nadzieje ze nic sie nie spali w ipku ;o) ale i o tym poinformuje.
pozdrowionka

[Dodano: 2005-07-22 00:43:05]
oczywiscie sluchawki przez "ch", sorki

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2005, 13:04:44 »
wydje sie, ze hp nie przewidzial mozliwosci uzywania przycisku na mikrofonie podlaczonym do gniazda sluchawki/mikrofon.
moim zalozeniem bylo zrobic sluchawki stereo z mikrofonem na kablu, z mozliwoscia odbierania i zakanczania rozmow bez potrzeby wyciagania ipka z etui na pasku (mozliwosc sluchania muzyki i rozmowy przez telefon na jednym zestawie sluchawkowym). W tej chwili dziala wszystko prawidlowo (sluchawki i mikrofon) oprocz tego przycisku ktory wydaje sie bezuzyteczny (rozmowy odbiera sie i zakancza z przyciskow na ipku). co prawda w trakcie rozmowy slyszy sie swoj glos w sluchawkach ale przynajmniej nie krzyczy sie do rozmowcy ;o) pewnie mozna to skorygowac ale na razie nie przeszkadza. do przerobki uzylem sluchawek noki typ HDS-3 (moze niezbyt ladne ale maja duzo zylek w przewodzie i latwo sie je przerabia). no to chyba na razie tyle.
pozdrowionka

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2005, 13:53:01 »
Kiedyś wytropiłem firmę Audiopro ze Śląska, która miała w swojej ofercie MDA SP230N ze słuchawkami stereofonicznymi i mikrofonem na kabelku. Niestety nie wiem, czy była możliwość rozłączania połączeń przyciskiem bo zdjęcia były zbyt małe, a opis nie do końca dokładny.
Chciałem ich namówić na sprzedaż tych słuchawek jako osobnego produktu, ale nie przejawiają zainteresowania :(

A czy naprawdę w ustawieniach 6340 nie da się tak jak w Nokii uruchomić automatycznego odbioru na słuchawce??? Inna rzecz, że jakoś do tej pory nie było mi to potrzebne. Będę sprawdzał.

Polecam Regulamin forum !!