Zawieszający się skype na HW6915 ktoś już tak miał??

• 4 Odpowiedzi
  • 719 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam. Mam problem z aplikacją skype na moim ipaq. Ze strony ściągam plik cab. Kopiuje go na karte i instaluję. Program odpala ale działa tylko przez ok minute po czym zwiecha i nic nie można zrobić. NA stronie producenta zapewniają zgodność z ekranem 240x240 oraz serią hw6900 więc nie wiem gdzie jest problem. Instalacja w pamięci telefonu też nie pomaga bo jest ten sam efekt. Bardzo zależy mi na tym skype gdyż używam go w szkole i w pracy do rozmów przez wifi (za darmo co przy długich rozmowach ma dla mnie duże znaczenie) Kto pomoże:( ? Probowałem też se starszą wersją ale niestety ten sam efekt. Nie wiem jak sie za to zabrać. Już mi się wszystko w moim ipaq podobało nawet mu wybaczyłem że nie działają na nim WORMSY a tutaj taki klops ze skype:(

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Zawieszający się skype na HW6915 ktoś już tak miał??
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2008, 09:37:48 »
nie pamiętam, ale skype może potrzebować frameworka...spróbuj najpierw z intalacją frame'a
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2008, 09:51:50 »
Pobrałem ze strony Microsoftu i zaraz będę testował skype czy dalej ma zwiechy. Mój kolega na spv m3000 zainstalował i od razu mu działało więc to raczej nie jest przyczyna ale coś trzeba wykluczyć...

Tak jak myślałem :( chwilkę podziałał i się zwiesił :( Czekam na dalsze propozycje co może być przyczyną:(
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2008, 10:00:39 wysłana przez prezes2bt »

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 01, 2008, 12:01:32 »
Wersja 2.1 tez sie zawiesza?
Be more digital.
pıoɹpuɐ

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 01, 2008, 12:11:20 »
Tak. Zastanawia się czy to nie wina ROMU bo mam UK 1.21 i czasami są rózne cyrki jak np bluetooth którego można tylko raz właczyć bo gdy się go chce wyłączyć to pisze bussy i nic nie reaguje. Tak samo z aparatem sie dzieje czasami. Pomaga hard reset ale problem zawsze powraca. Chyba wgram ten niemiecki oryginalny rom i zobacze co będzie.

Zrobiłem hard reseta z wyjętymi kartami (sim i sd) Simke po resecie wsadziłem SD nie (działy się z nią problemy które opisałem w innym temacie) . Zainstalowałem aplikacje którą kazałeś ze strony microsoftu oraz skype w pamięci telefonu. Efekt? Telefon śmiga jak by mu ktoś wsadził 2 rdzeniowy procesor i 2gb ramu a skype działa zarówno na wifi jak i na gprs. To są moje spostrzeżenia po hard resecie i bez karty w palmie. Podziałam trochę i dam znać czy dalej jest tak dobrze jak teraz czy może problemy powróciły.  Na razie bardzo dziękuje i do usłyszenia wieczorem:) Wydaje mi się że problem leżał po stronie karty pamięci która traciła swoją zawartość ( dzisiaj wyczyściła się sama do zera więc śmię przypuszczać że mój telefon będzie sprawny tylko zakupie do niego nowiutkiego SD)
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2008, 13:16:10 wysłana przez prezes2bt »