Ja podchodziłem do tematu jak do jeża ale w końcu zdecydowałem się wgrać 6.1 do mojego RW6815.
Wybrałem wersję "very clean and stable" z ogólnie znanego forum (poniżej link)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=360664&highlight=6815Wybrałem najnowszy ROM 20080806b155 i wgrałem go z karty
SD 0,5GB.
Pozytywy:
- faktycznie jest to wersja WM6.1
- maszynka śmiga aż miło, testuję od dwóch dni (rozmowy, SMSy, funkcjonalność PDA)
Wady:
- Aparat nie śmiga wcale, próbowałem patcha ze stronki PDA-HACK.NET i teraz mam dwa programy do aparatu ale oba nie działają.
- Bardziej się zużywa bateria, możliwe że procek jest teraz bardziej podkręcony, na razie próbuję zmiejszyć taktowanie XCPUScalarem zobaczymy jak efekty. BTW Jak można sprawdzić rzeczywiste taktowanie procka?
- WIFI manager na początku działał mi bez zarzutu, potem próbowałem różnych patchy aby zadziałał aparat i teraz mam biały ekran (wszystko działa tylko panel jest niewidoczny). Pewnie muszę wykonać hard reset. (12.08.2008) - Potwierdzone, hard reset pomógł, więc jedyny problem to aparat fotograficzny.
Podsumowując, na razie jestem zadowolony bo z aparatów w telefonach generalnie nie korzystam, ale gdyby ktoś znał sposoba na uaktywnienie go to byłbym wdzięczny.