Ale jak mam 6.1 to myślisz, że też można?
Jak najbardziej - nawet trzeba. Ja na WM6.1 dogrywałem
Battery Status nie używam, ale dodałem kanał w ustawieniach i dostałem SMSy: z Network - "WROCLAW" - cyli OK.
Właśnie nie jest OK! Chodzi o to, że w starym oficjalnym WM6.0 oraz WM6.1 informacje typu Cell Broadcast są wyświetlane jako SMSy. W telefonach np. Nokii ta sama informacja wyświetlana jest tylko na ekranie. Dla kanału 50 jest to nazwa miejscowości/nadajnika. Problem w tym, że na naszym sprzęcie nie da się tego używać bo będą non stop przychodziły SMSy.
Natomiast nowy WM6.0 z HP ma nową funkcjonalność, która polegam na tym, że ww wspomniane info wyświetlane jest na ekranie a nie jako SMS. Do wyświetlania można użyć nowego pluginu CBAplet (jest w nowym WM6.0) albo BatteryStutusa.
- Kólko
U mnie zarówno w 6.0 jak i w 6.1 kółko zawsze działa poprawnie i nie miałem z nim problemów. Nie pocieszę Cię, ale mój kolega ma też 614c i niestety zgłasza mnóstwo problemów z kółkiem. Zatem może to być kwestia egzemplarza.
Niestety znów się nie zgodzę

Wierz mi problem występuje też u Ciebie tylko jest go ciężko zreprodukować.
Musiałbym wiele napisać żebyś też go zobaczył

Zresztą po co, skoro masz dobrze. Problem potwierdzili użytkownicy na innych forach, np. Modaco. U mnie on znika na nowym 6.0 a pojawia się na na WM6.1.
Dla mnie rozwiązaniem jest wykorzystanie w WM6.1 nowych OMEmowych sterowników. Zobaczę może uda mi się coś wykombinować po najprawdopodobniej wiem, które dll'e za to odpowiadają.
- Czcionki
Domyślam się, że masz na myśli zamykanie systemu (długie wciśnięcie Power Off ). Dyskutowaliśmy o tym, źle spolszczony tekst, ale tak samo było przy poprzednim OSie. Było i jest, zatem to nie wpływ nowego OSa.
Zgadza się dyskutowaliśmy ale ten błahy problem znika jednak na nowym WM6.0 a istnieje na starym i na WM6.1.

- Cell info
Nie wypowiem się, bo nie wiem o jakie nowe zmiany chodzi.
właśnie to opisywane wyżej

Ja zostaję przy 6.1, choć faktycznie zauważyłem, że WM6.0 w tym nowym OSie chodzi żwawiej.
Ja może zobaczę wersję 1.4 (bo na 1.3 miałem problemy z budzikiem). Jak uda m się zgrać dll z aktualnego WM6.0 i przegrać je potem do WM6.1 to może rozwiążę mój problem z kółkiem.
BTW - wie ktoś może jak zgrać dll z windowsa na iPAQu?
C.D.N. pewnie
[/quote]