hp614c zawiesza się podczas nawigacji

• 4 Odpowiedzi
  • 778 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hp614c zawiesza się podczas nawigacji
« dnia: Czerwiec 17, 2009, 21:24:35 »
Witam po raz pierwszy na forum.
Mam takowy problem że podczas nawigacji i używania gps'a urządzenie jakby się wygasza i jedyne co pomaga to naciśnięcie powera po czym następuje ponowne uruchamianie urządzenia. Jest to niezależne od programu nawigacji bo sprawdzałem tt, garmin, am, google maps i występuje losowo. Bateria też nie była słaba bo cały czas na ładowaniu.
Czy powodem może być użycie karty sdhc 4GB marki sandisk, czy raczej wina sprzętu?
Dziękuję za pomoc.

Odp: hp614c zawiesza się podczas nawigacji
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 18, 2009, 18:12:52 »
jaki masz system? moze HR pomoze?

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2009, 07:07:37 »
System WM6.0 PL.
Nie chcę znowu robić HR bo dużo czasu zjada mi instalowanie wszystkiego od początku.
Na razie zrobiłem zgodnie ze wskazówkami z forum xda

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=471863

"try going to hklm - system - storagemanager
then add the dword pnpunloaddelay with decimal value 33186. add pnpwaitiodelay with the same dec value"

Wcześniej zmieniałem te wartości ze standardowej 4096 na maksymalnie 32768 i nie pomagało.
Po zwiększeniu od dwóch dni urządzenie przy nawigacji się nie zawiesiło. Jeszcze trochę pojeżdżę i zobaczę czy pomogło.
Pozdrawiam

*

Offline cakp

• **
  • 146
  • Sprzęt: Hp ipaq 614c
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2009, 07:37:37 »
podczas nawigacji i używania gps'a urządzenie jakby się wygasza i jedyne co pomaga to naciśnięcie powera

czy przypadkiem w ustawieniach nawigacji nie musisz ustawic by zarzadzala energia? ja tak mialem na IGO i automapie, wygaszal sie ekran

ps gdybys mial zla karte to urzadzenie wogole by ci jej nie wykrylo

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2009, 07:39:51 wysłana przez cakp »

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2009, 15:26:09 »
To nie występowało w momencie wygaszania ekranu. U mnie przy włączonej nawigacji ekran w ogóle się nie wygasza. Występowało to również
w trakcie przesuwania mapy palcem. Fakt najczęściej po dłuższym niedotykaniu urządzenia ale ekran nie był wygaszany. Tak jakby część ostatniego większego kawałka mapy trzymana była w ramie i w którymś momencie gdy przesuwałem mapę potrzeba była odczytania z karty pamięci. Również bez dotykania ekranu wyglądało to tak że po przejechaniu jakiegoś odcinka drogi program musiał wczytać kolejny kawałek mapy.
Na razie po przestawieniu powyższych parametrów na te wartości jest dobrze. Nie zwiesił mi się ani razu. Być może to przypadek pojeżdżę jeszcze i zobaczę czy to było przyczyną.