Mam taki zestaw o jakim pisałeś na forum. To Powered PDA Mount firmy Arkon model CM705, tylko nijak nie mogę sobie poradzić z włączeniem głośnika w tym zestawie. Podłączam normalnie kablem USB (który jest w zestawie) mojego HP6340 i nic. Jak w HP przestawie na tryb głośnomówiący to działa tylko głośnik w HP a nie w zestawie. Czy ty już coś kupiłeś? Wiesz jak uruchomić głośnik w zestawie?
Kabel USB nie ma nic do głośności iPAQa. On zapewnia tylko ładowanie PDA. W zestawie powinieneś dostać krótki kabelek audio, który włączasz w uchwycie w gniazdo na górze uchwytu, a drugim końcem w gniazdo słuchawkowe za zaślepką na lewej stronie iPAQa. I działa. Jeśli nie dostałeś takiego kabelka to możesz dokupić, każdy tego typu i rozmiaru zadziała. Inna rzecz, że nie ma specjalnej różnicy w głośności pomiędzy samym iPAQiem, a iPAQiem w uchwycie z głośnością ustawiona na max.
Ale uchwyt generalnie jest dobry choć oczywiście wymaga regulacji np śruba do mocowania iPAQa.
I cena (305 zł brutto w MO) jest na ogół lepsza niż składowa ładowarki samochodowej + uchwytu (mówie o oryginalnej ładowarce).
Acha i w komplecie powinien też być kabelek do ładowania innych urządzeń, głównie GPSa. Choć ma dziwnie długie wtyczki to działa nawet z BT-338, choć MO poleca go głównie do SysOna.