Uchwyt do 6340- do samochodu do z przyssawką do szyby

• 15 Odpowiedzi
  • 2104 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kursk

• *
  • 74
« dnia: Kwiecień 13, 2005, 16:00:45 »
Witam. Szukałem na forum ale nie znalazłem. Chciałbym kupić uchwyt do samochodu pasujący pod PDA h 6340. Jednakże chodzi mi o taki ,który po podłączeniu do zapalniczki ładowałby mi mój PCC oraz żeby miał wejście jack do audio out w pda przez, który możliwe byłoby prowadzenie rozmów. Taki system głośnomówiący. Nie musiałbym kupować słuchawki bluetooth. Czy jest coś takiego? Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 26, 2005, 00:04:25 »
Mam taki zestaw o jakim pisałeś na forum. To Powered PDA Mount firmy Arkon model CM705, tylko nijak nie mogę sobie poradzić z włączeniem głośnika w tym zestawie. Podłączam normalnie kablem USB (który jest w zestawie) mojego HP6340 i nic. Jak w HP przestawie na tryb głośnomówiący to działa tylko głośnik w HP a nie w zestawie. Czy ty już coś kupiłeś? Wiesz jak uruchomić głośnik w zestawie?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 26, 2005, 09:16:22 »
Dzwiek przez kabel synchronizacyjny? Nie wydaje mi sie by ten PDA posiadal wyprowadzone audio out na piny tego gniazdka.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2005, 10:59:33 »
To moze połączyć wejścia słuchawkowe. Wyjście słuchawkowe z PDA i wejście "Speaker" do zestawu (bo takie też jest).

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 26, 2005, 11:07:58 »
Cytat: boni
Mam taki zestaw o jakim pisałeś na forum. To Powered PDA Mount firmy Arkon model CM705, tylko nijak nie mogę sobie poradzić z włączeniem głośnika w tym zestawie. Podłączam normalnie kablem USB (który jest w zestawie) mojego HP6340 i nic. Jak w HP przestawie na tryb głośnomówiący to działa tylko głośnik w HP a nie w zestawie. Czy ty już coś kupiłeś? Wiesz jak uruchomić głośnik w zestawie?

Kabel USB nie ma nic do głośności iPAQa. On zapewnia tylko ładowanie PDA. W zestawie powinieneś dostać krótki kabelek audio, który włączasz w uchwycie w gniazdo na górze uchwytu, a drugim końcem w gniazdo słuchawkowe za zaślepką na lewej stronie iPAQa. I działa. Jeśli nie dostałeś takiego kabelka to możesz dokupić, każdy tego typu i rozmiaru zadziała. Inna rzecz, że nie ma specjalnej różnicy w głośności pomiędzy samym iPAQiem, a iPAQiem w uchwycie z głośnością ustawiona na max.

Ale uchwyt generalnie jest dobry choć oczywiście wymaga regulacji np śruba do mocowania iPAQa.

I cena (305 zł brutto w MO) jest na ogół lepsza niż składowa ładowarki samochodowej + uchwytu (mówie o oryginalnej ładowarce).

Acha i w komplecie powinien też być kabelek do ładowania innych urządzeń, głównie GPSa. Choć ma dziwnie długie wtyczki to działa nawet z BT-338, choć MO poleca go głównie do SysOna.
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2005, 11:22:05 »
Wielkie dzięki. Po prostu nie miałem żadnych dodatkowych kabelków poza USB. Rozumiem że wtyczka kabelka słuchawkowego może być momo (aby tylko rozmiar się zgadzał tzn. 3,5mm). Dzieki jeszcze raz. Pozdrawiam. Jak kupie kabelek to potwierdze że zadziałało i jaki efekt.

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 26, 2005, 12:10:46 »
Cytat: boni
Wielkie dzięki. Po prostu nie miałem żadnych dodatkowych kabelków poza USB. Rozumiem że wtyczka kabelka słuchawkowego może być momo (aby tylko rozmiar się zgadzał tzn. 3,5mm). Dzieki jeszcze raz. Pozdrawiam. Jak kupie kabelek to potwierdze że zadziałało i jaki efekt.

Pewnie, że  może być mono, przecież głośniczek w uchwycie jest jeden :)

Ale polecam kupno jednak stereo (różnica w cenie żadna) i może ewentualnie trochę dłuższego to jeśli masz wejście in w radiu możesz zamiast do uchwytu podłączyć iPAQa do radia i wtedy stereo jest już lepsze do odtwarzanych MP3. Poszukaj tego na przykład w tym wątku:

http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=3591#78528

A jeśli kupiłeś nowy uchwyt to reklamuj brak kabli. Chyba, że nie i za okazyjną cenę.

*

Offline kursk

• *
  • 74
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 18, 2005, 01:14:40 »
Witam. Kupiłem nareszcie sobie uchwyt na allegro za dość rozsądną cenę. Jakość super a i mój iPAQ h6340 ładuje się teraz bez problemu. Tu podaję link:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51376331
Głośnik bardzo dobry, regulacja jest, no i wejście do ładowania gps atkże. mam tylko jeden problem i nie wiem jak go mogę rozwiązać. Tzn wiem jak moge pokombinować ale narazie nie chcę ingerować w uchwyt. Może mi pomozecie i obędzie się bez ingerencji.
mianowicie podczas przychodzącej rozmowy (gdy ktoś dzwoni) głosnik w PDA chce zwariować(sprzężenie zwrotne )wydaje dżwiek (tu tu tu tu tu tu ) A jak odbiorę rozmowę to się troszkę uspokaja ale i tak słychac syk. Co można z tym zrobić. Wiadomo sprzęt ten jest za blisko głośnika. napewno nieraz się z tym spotkaliście zbliżając komórkę zbyt blisko radia. Podejrzewam że mimo podłączenia do gniazda słuchawek głośniczek telefonu nie wyłącza się zupełnie i dlatego tak się dzieje. może jest jakieś oprogramowanie które pozwala do zera wyłączyć go. Może już się z tym spotkaliście. proszę o pomoc. Pozdrawiam Wszystkich  clubowiczów:)

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 18, 2005, 08:51:39 »
Cytat: Kursk
Witam. Kupiłem nareszcie sobie uchwyt na allegro za dość rozsądną cenę. Jakość super a i mój iPAQ h6340 ładuje się teraz bez problemu. Tu podaję link:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51376331
Głośnik bardzo dobry, regulacja jest, no i wejście do ładowania gps atkże. mam tylko jeden problem i nie wiem jak go mogę rozwiązać. Tzn wiem jak moge pokombinować ale narazie nie chcę ingerować w uchwyt. Może mi pomozecie i obędzie się bez ingerencji.
mianowicie podczas przychodzącej rozmowy (gdy ktoś dzwoni) głosnik w PDA chce zwariować(sprzężenie zwrotne )wydaje dżwiek (tu tu tu tu tu tu ) A jak odbiorę rozmowę to się troszkę uspokaja ale i tak słychac syk. Co można z tym zrobić. Wiadomo sprzęt ten jest za blisko głośnika. napewno nieraz się z tym spotkaliście zbliżając komórkę zbyt blisko radia. Podejrzewam że mimo podłączenia do gniazda słuchawek głośniczek telefonu nie wyłącza się zupełnie i dlatego tak się dzieje. może jest jakieś oprogramowanie które pozwala do zera wyłączyć go. Może już się z tym spotkaliście. proszę o pomoc. Pozdrawiam Wszystkich  clubowiczów:)

No niestety to jest chyba powszechna cecha tych iPAQów. Mój też się sprzęga. Pomaga trochę zmniejszenie głośności na suwaku iPAQa, ale to przecież nie o to chodzi. Do tego gdy pracuje np jakiś inny program np. Windows Media Player) to są problemy z odebraniem przychodzącej rozmowy, a jak się już uda (bez wyłączania WMP) to głos z WMP zostaje w tle, a niejest rozłączany.

No cóż kombajn to może jest i nawet wielofunkcyjny, ale każda funkcja raczej osobno, nie więcej niż 2 na raz ;)

Ale jak ktoś ma jakieś patenty to też chętnie skorzystam.

A a propos regulacji głośności w uchwycie to pomimo bardzo dużego zakresu jej regulacji (liczba obrotów potencjometru) to jej poziom i tak nie jest rewelacyjny. Więc pewnie za jakiś czas przyjdzie uchwyt rozkręcić i coś z potencjometrem lub głośniczkiem zrobić.

*

Offline kursk

• *
  • 74
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 18, 2005, 10:11:34 »
Ja mam taki pomysł. Rozkręcę uchwyt wyjmę głośniczek i oddalę od całego uchwytu. Wydaje mi się że wtedy sprzęgać nie będzie. A najlepszym chyba rozwiązaniem bedzie odłączenie tego głośniczka i podłączenie głośnika od zestawu nokii (mam takowy ) lub podłączenie do głośnika w drzwiach. I wtedy ktoś dzwoni odbieram ściszam muzykę w radiu i słyszę. Co wy na to? Zastanawia mnie tylko fakt jakby się zachowywała automapa z gps podczas normalnej audycji radiowej a w tle muzyki głos "za 200 m  skręt w prawo"

Jak się wyjmie głośnik i oddali od urządzenia to chyba sprzęgać nie będzie . Mam racje. Proszę o wypowiedzi nie tylko użytkowników h6340 ale i MDA jak oni sobie radzą ze sprzęganiem podczas rozmowy w aucie na uchwycie. Pozdrawiam ;)

[Dodano: 2005-05-18 12:52:41]
i Cóż? Ma ktoś jakiś pomysł

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 18, 2005, 12:59:29 »
Cytat: kursk
Ja mam taki pomysł. Rozkręcę uchwyt wyjmę głośniczek i oddalę od całego uchwytu. Wydaje mi się że wtedy sprzęgać nie będzie. A najlepszym chyba rozwiązaniem bedzie odłączenie tego głośniczka i podłączenie głośnika od zestawu nokii (mam takowy ) lub podłączenie do głośnika w drzwiach. I wtedy ktoś dzwoni odbieram ściszam muzykę w radiu i słyszę. Co wy na to? Zastanawia mnie tylko fakt jakby się zachowywała automapa z gps podczas normalnej audycji radiowej a w tle muzyki głos "za 200 m  skręt w prawo"

Jak się wyjmie głośnik i oddali od urządzenia to chyba sprzęgać nie będzie . Mam racje. Proszę o wypowiedzi nie tylko użytkowników h6340 ale i MDA jak oni sobie radzą ze sprzęganiem podczas rozmowy w aucie na uchwycie. Pozdrawiam ;)

[Dodano: 2005-05-18 12:52:41]
i Cóż? Ma ktoś jakiś pomysł

No nie, chyba nie warto tego robić. W końcu to dość brutalna ingerencja w istniejącą rzeczywistość. Ja po prostu jak nie uda mi się nic wykombinować to sciszę głośnik uchwytu, a kabelkiem pójdę w gniazdko radia. Powinno działać.

Choć pomysł wejścia w zestaw Nokii (też mam takowy) jest ciekawy. Pomyślę nad tym.

*

Offline kursk

• *
  • 74
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 18, 2005, 13:03:19 »
Tak ale ja nie mam wejścia AUX w radio w aucie? Wiec muszę kombinować. Bo chcałbym mieć system głośnomóiący

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 18, 2005, 13:36:54 »
Cytat: kursk
Tak ale ja nie mam wejścia AUX w radio w aucie? Wiec muszę kombinować. Bo chcałbym mieć system głośnomóiący

Sprawdzam u znajomych elektroników czy i jak się da to zrobić na Nokii. Czekam na info, ale mocno sa zdziwieni tym pomysłem.

Pewnie tak "od ręki" i bez kłopotów to się nie uda, ale od czego pomysłowóść i kreatywność!!!

Ciekawe czy ktoś próbował takiego rozwiązania???

*

Offline kursk

• *
  • 74
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 18, 2005, 13:43:43 »
Wiesz. ale to nie jest trudne. Bo chodzi mi o wykorzystanie głośnika. Sam mikrofon w pda jest dość czuły. Chociaż szukałem już rozwiązania takiego trójnika ,żeby było wejście do naszego pda pięciopinowe(mikrofon i audio) i rozgałęziało na mikrofon in i audio out. i mozna wtedy podłączyć sobie mikrofon podsufitem , audio podłączyć normalnie do uchwytu (jest przecież potencjometr) w uchwycie odłączyć ten głośniczek i podłączyć głośnik nokii. I działa nalezycie.
Jakbyś gdzieś znalazł taki rozgałęźnik mikrofon audio i w pda h6340 to daj znać
Pozdrawiam

*

Offline kursk

• *
  • 74
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 18, 2005, 20:45:39 »
No więc dziś się trochę pobawiłem i wyciągnąłem z uchwytugłośnik. Jest trochę lepiej. Ale sprzężenie występuje dalej. Najlepszy chyba sposób to podłączyć bezpośrednio do radia omijając wzmacniacz uchwytu. nie wiem co robić mo że ktoś ma jednak jakiś pomysł.

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 20, 2005, 09:26:27 »
No niestety wbrew pozorom znajomi elektronicy na razie "wymiękli" z dołączania do instalacji Nokii. Mają coś próbować przez weekend. Zobaczymy.