Sterowniki do karty wifi HP IPAQ 614C

• 15 Odpowiedzi
  • 4859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sterowniki do karty wifi HP IPAQ 614C
« dnia: Sierpień 23, 2009, 19:02:30 »
Witam użytkowników tego forum.Podobnie jak Marcin12345 mam problem z wlanem.Próbowałem zmienić windowsa z 6.0 w wersji Angielskiej na nasz ojczysty język też w wersji 6.0 i znikło wszystko związane z wlanem tj.Brak ikony w systemie oraz w men.bezprzewodowych.Wróciłem do wersji Angielskiej ale problem nadal istnieje.W rejestrze w SDIO86861 brak składnika Wirles.Próbowałem zmienić radio fw-v0.88 na 0.89 nic to niedało.Gdy wchodze w moje urządzenia otwieram katalog Windows znajduje plik exe z napisem WIFIOFF.Pliczek mały zajmuje ok 7 kb próbuje go otworzyć bo jest z rozszerzeniem exe ale nie przynosi to żadnego rezultatu.Karta sprawna w 100%. W hp Asset Vewer w opcji WLAN pisze radio-tak wersja sprzętu 88w8686 reszta opcji nie dotyczy.Adres IP takze nie dotyczy Adres mac:.
Radio Present : Yes
Firmware Version : 9.70.3.18
Hardware Revision : 88W8686
Driver Version : 38.p28
Software Version : 38.p28
Przed zmianą operacji wygladało to tak.Byłem na stronie Marvella aby pobrać sterowniki ale nic tam takiego nieznalazłem :(.Prosze o jakąś wskazówke co mam zrobić?Jestem załamany :-|
Napisane: Sierpień 23, 2009, 13:37:58
Jeszcze jedno pytanko jak poszukać adres mac w tym palmie?

Odp: Sterowniki do karty wifi HP IPAQ 614C
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2009, 23:39:41 »
Spróbuj dodać wartość Wireless (REG_DWORD) o wartości 1.

Obawiam się, że wifi*.exe nie zadziałają, dopóki system nie rozpozna sprzętu.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2009, 11:11:59 »
Dokładnie tak mimo różnych Windowsów przeznaczonych oczywiście do tego modelu sterowniki np.od Bluetooth,Gps niezmieniły się.Wersje pozostają takie same mimo dogrywania nowszych radio romów z fw-v0.88 na 0.89.Problem jest powazniejszy niz myślałem.Musi być konkretnie ster od tej karty wifi żeby urządzenie rozpoznało ją.Tylko gdzie go szukać oraz jak go dograć do systemu? :sleepy:

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2009, 16:20:04 »
moze zpytaj hp? probowales hr po wgraniu nowego romu? moze sprobuj wgrac rom razem z fw przez kabel

*

Offline tej

• 40
    • forum gokarty
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 17, 2009, 13:57:31 »
Z wifi w tym modelu to dzieją się jakieś czary. Ostatnio dwa razy wgrywałem windowsa do swojego hp. Za każdym razem procedura była identyczna. Za pierwszym razem żadnych problemów z wifi nie miałem, natomiast za 2-gim razem zaraz po uruchomieniu znikało wifi.  :O
Problem rozwiązałem poprzez przejście z radia 0.88 na 089, ale dlaczego raz wifi było a za 2-gim razem nie to do tej pory nie wiem :)

*

Offline amfi

• 6
  • God bless rock'n'rollers
  • Sprzęt: hp iPAQ 614c Business Navigator
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 17, 2009, 20:04:49 »
U mnie ten problem wystepuje nadal :( Nie pomogla zmiana radia ani dodawanie badz nie wartosci w Wireless ani tez powrot do wm 6.0 pol i eng i wielu innych, tj. 6.1, 6.5. Nie mam pomyslu co moze ten problem naprawic? Wiem, wiem serwis. Ale moze da sie cos bez serwisu. Aha no i to wszystko czyli brak wifi pojawil sie nagle. Tak z dnia na dzien. Nie zmienialem wm ani radia przed utrata wifi. Czy jest ktos w stanie mi pomoc?
God bless rock'n'rollers

*

Offline tej

• 40
    • forum gokarty
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 18, 2009, 11:07:45 »
Skoro nie zmieniałeś systemu, ani nić nie grzebałeś to może to po prostu usterka sprzętowa?

*

Offline amfi

• 6
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 19, 2009, 14:12:58 »
Hmm... W sumie moze byc. Ale zasugerowalem sie tym, ze kilka osob ma ten sam problem.
God bless rock'n'rollers

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 19, 2009, 19:15:11 »
To tylko luźna sugestia i wcale nie musi zadziałać. Zobacz, czy na 614 masz w katalogu windows/startup plik WiFifix1.lnk. Jeśli tak, to przenieś go gdzie indziej (np. na kartę pamięci), zrób soft reset i zobacz wtedy czy WiFi zadziała.

*

Offline amfi

• 6
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 20, 2009, 11:03:34 »
Nie zadzialalo :( Chyba jednak serwis :S
God bless rock'n'rollers

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 29, 2009, 20:50:47 »
Witam mam ten sam problem.Brak wifi.Prubowałem różnych windowsów do tego modelu rzecz jasna zmieniłem radio na fw-0.89.Brak ikony w systemie.W Katalogu startup jest pusty folder którys z klubowiczów napiał że powinno być w tym katalogu coś takiego wifi fix1.Ink.Czy jest jakiś program żeby sprawdzić czy karta wifi jest sprawna?Może coś w biosie sie poprzestawiało?czekam na jakiekolgwiek info.Pozdrawiam.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 30, 2009, 02:54:55 »
używaj sprawdzania pisowni zanim wyślesz posta plis.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

614c - WIFI "Niedostępne" - c.d ...
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 01, 2009, 21:56:02 »
Witam. Nagle bez znanych mi powodów w moim IPAQ nie działa wifi... W opcjach wyświetla "Niedostępne", nie wyszukuje żadnego hotspota czy punktu  dostępu... Z czym wcześniej nie było problemu. Sprzęt mam od paru dni, wiem, że ten problem jest znany ale zaczynam nowy wątek bo nie wiem o co chodzi... w Assemblerze pokazuje wsio ok, jedyne co to zerowe IP.... Wgranie nowego oryginalnego ROMU nic nie dało... HELP!!!
Napisane: Wrzesień 29, 2009, 18:32:29
Fajnie, że wszyscy się garną do pomocy, jakoś szukając to forum nie znalazłem w żadnym poście aktualnego linka do radio fw czy coś, a problem z WIFI już mnie dobija....

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: 614c - WIFI "Niedostępne" - c.d ...
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 01, 2009, 21:58:28 »
musisz uzbroić się w cierpliwość
614 to mało popularny model pewnie ze względu na cenę,
niewiele osób go posiada

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 02, 2009, 10:21:27 »
Witam

Niestety też kiedyś miałem podobny problem z wifi - z tym, że mój ipaq był na gwarancji i serwis HP wymienił mi go na nowy :)

« Odpowiedź #15 dnia: Październik 02, 2009, 18:47:39 »
No ja już się poddaję... Piszą na tym forum, że można znaleźć krok po kroku opis wgrywania RADIO FW, choć nic a nic tu nie widzę! Pomóżcie proszę....
Napisane: Październik 02, 2009, 16:03:07
Aktualizacja FW do 0.88 nie przyniosła skutku, czyżbym uwalił odrazu po zakupie Wi-FI?