Słuchawki bluetooth do słuchania muzyki 614C

• 5 Odpowiedzi
  • 2451 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hafas

• 10
Słuchawki bluetooth do słuchania muzyki 614C
« dnia: Marzec 22, 2009, 01:03:25 »
Witam wszystkich.
Czy ktos z szanownych forumowiczow probowal korzystac z podobnych sluchawek w celu sluchania muzyki na 614?
http://www.sony.pl/product/hed-stereo-bluetooth/dr-bt22#pageType=TechnicalSpecs
Ciekaw jestem jaka jest jakosc polaczenia przez bluta, czy dzwiek bedzie stereo?
Z gory dzieki za info.

*

koldasz

Odp: Słuchawki bluetooth do słuchania muzyki 614C
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2009, 01:12:01 »
z tych co próbowałem słuchawek stereo bluetooth jedynie mogę polecic YA BH270 Samsung, tylko może być problem z dostępnością. Kiedyś nawet się trafiały jako gratisy do mp3jek Samsunga z bluetooth. Mam takie "dość" dobrze grają jak na bezprzewodowce a i bateria naprawdę dobrze  trzyma. Czy HP614C ma A2DP lub EDR to nie wiem, ale na forum na pewno znajdziesz takich co będą wiedzieć.

*

Offline hafas

• 10
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2009, 15:08:56 »
:) Dzieki za info. A jaka jest jakosc dzwieku w stosunku do sluchawek na kablu?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 23, 2009, 19:59:17 »
generalnie A2DP nie działa tak jak dobre słuchawki kablowe, ale dla zastosowań ulicznych dają radę. Dla audiofila nie polecam.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

koldasz

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2009, 00:34:21 »
Powiem tak  z mediaplayerem jakoś ujdzie w tłoku (pracuję na dziale HIFI) do filmów  na TCPMP także ale z najgorszymi oemowymi słuchawkami jakie dostałem to może poza basami-jest odpowiednio zaznaczony,ciepły ale nie nachalny, to wysiadają. Do tego jakieś dziwne "interferencje/interakcje" z okolicznymi sprzętami ,spadek dynamiki/dziwne spadki głośności itp. Za to z kompem  + bluetooth na usb to nawet przeszedłem grę Stalker obie części-gra jest i tak tylko w poszerzonym stereo, więc nie chciało mi się odpalać moich 5.1 jak mogłem grać na leżąco (używam tv 37 sharp jako monitor  :proud: ).Na Skype +G900 lub rozmowa tel. działają spoko , dla odmiany na kompie+Skype zbyt słabo działa mikrofon ,( tak dawałem boost  na mikrofon usb i nie pomogło-odpowiedź dla chcących mi pomóc ). Z SonyEricssonami też działają ogólnie lepiej niż z WM-G900 albo Samsung MP3 T10 z bluetooth.
Wygoda jest duża, ale wszystko zależy także od kształtu ucha, jeden znajomy kupił i oddał a reszta ma do dziś . Główny sposób użycia przez znajomych to właśnie muza i jako headset, wszyscy z właśnie Erykami. Co może nie dziwić w końcu Ericsson wymyślił tą technologie.
Podsumowując: cyt.@ bikekowal-Dla audiofila nie polecam.
Dla normalnego użytkownika zalety przykryją wady, jak nie spróbujesz to się nie dowiesz czy ci przypasują. W stosunku do zwykłych oem słuchawek dodawanego do sprzętu są słabsze ale nie aż tak bardzo, a tak jak napisałem testowałem co najmniej kilka stereo headsetów bluetooth i te i tak wyszły np. w porównaniu  z Nokią wyśmienicie, przynajmniej "dało się odróżnić" czy gra Kazik czy Kayah ;D.
Mnie obecnie brak dynamiki i skuteczności, a także kompletny brak planów muzycznych od nich odstraszył.
OT-kupiłem tylko AKG za skromne katalogowe 169zł ,40mm membrana, 64 Om, typ zamknięte, dynamika 106DbmW/m co się czuje. Grają głośniej  i lepiej od dokanałówek  z Sonego-katalog 289zł przy tej samej głośności mimo większego 2x oporu/impedancji.

*

Offline hafas

• 10
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 26, 2009, 23:26:37 »
Ponownie dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz... :)