Witam ponownie.
Nie doczekałem się na odpowiedź dot. kłopotów z wyświetlaczem, miałem więc nadzieję, że powrót do starego systemu rozwiąże problem. Niestety i tutaj porażka: nie mogę wgrać "starego" WM5.
Przy okazji dodam, że chciałbym mieć stabilny telefon i niekoniecznie jestem zainteresowany eksperymentami (przynajmniej na dziś).
Jak już pisałem w poprzednim wątku, mam aparat jak w temacie, kupiony z "drugiej ręki" z zainstalowanym WM6.1 (ROM 2.03.01 WWE). Aparat po wyłączeniu i ponownym włączeniu przyciskiem nie uruchamia wyświetlacza (choć sam telefon "żyje"). Ktoś już opisywał ten problem niedawno, ale też nie uzyskał odpowiedzi.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, co robię źle?
Zassałem ze strony "HP" ROM do mojego telefonu w wersji PL (chyba 1.12)
Połączyłem PC z palmtopem.
Do katalogu Windows (w palmtopie) skopiowałem pliki "ResetTolboks..." oraz "TopGetVer..".
W telefonie uruchomiłem pierwszy z powyższych plików.
Pojawił się stosowny ekran.
Na PC uruchomiłem plik EXE z aktualnym ROMEM.
Program połączył się z telefonem
Program wywalił komunikat o niekompatybilności wersji.

Może niekoniecznie muszę wracać do WM5 - może ktoś wie co zrobić, żeby przycisk na górze aparatu robił to, do czego jest zaprojektowany - włączanie i wyłączanie telefonu?
Będę zobowiązany za sugestie...
pozdrawiam Leszek
30.12.2008
napytałem sobie chyba biedy.
dotarłem do WM5 w wersji na kartę SD. Wszystko było OK - telefon działał, cieszyłem się jak głupi. Coś mnie podkusiło, żeby zainstalować ROM z oficjalnej strony HP (wersja 1.12 podobno polska). Uruchomiłem program jak poprzednio (nie robiłem manewrów z dodatkowymi plikami). Program zaczął poprawnie pracować, doszedł do ponad 90% swoich zadań i nagle wyrzucił komunikat, że brak połączenia z urządzeniem PDA. Potem doczytałem się, że moja wersja Bootloadera (1.0.5) jest nieodpowiednia. Na chwilę obecną, telefon po włożeniu baterii bez naciskania czegokolwiek uruchamia bootloadera i tak sobie trwa. Czekałem 2 x po 30minut i nic. Próbowałem z różnymi kombinacjami przycisków z baterią i w czasie jej wkładania i nic. Jak sobie poradzić?
Przy okazji - w wersji WM5 nie miałem żadnych problemów sprzętowych, o których pisałem poprzednio...