rozmowa tel a automapa HW 6515

• 7 Odpowiedzi
  • 1156 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 12, 2006, 23:10:49 »
Ktoś już o tym pisał ale nie było odpowiedzi, czy można coś zrobić aby odebrać rozmowę tel. nieprzerywając nawigacji, albo przynajmniej wracać do niej automatycznie po zakończeniu rozmowy?

*

Offline smutny

• **
  • 113
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2006, 11:19:02 »
Mam ten sam problem mysle ze jedyne wyjscie to zmiana sprzetu ,albo czekac na AM nr 4
Polecam regulamin odnośnie avatarów, reklamy i stron www.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2006, 12:09:08 »
To jest nie tylko kwestia wersji AM ale również wydajności procesora, ilości zainstalowanych wtyczek oraz czystości pamięci.

Ja miałem h6340, a więc niemal taki sam i jeśli podczas jazdy zadzwonił telefon to AM znikała z ekranu, pojawiał się widok przychodzącej rozmowy, a po jej zakończeniu AM pojawiała się ponownie. Ja miałem zainstalowane SpbPlus,  SpbWeather i to wszystko poza fabrycznymi.

Ale trzeba pilnować się z programami i przed wyruszeniem w drogę i uruchomieniem AM należy sprawdzić w Start>Settings>System>Pamięć>Uruchomione programy co zostało i w razie czego zamknąć.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline smutny

• **
  • 113
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2006, 13:00:30 »
zgadzam sie z toba jednak mimo tego ze usunolem wszystkie smieci odinstalowalem spolszczenie uzyskalem ok 30 wolnego ramu to i tak kicha
Ale znalazlem genialne rozwiazanie tego problemu -podzielic sie z wami ?no dobra skoro chcecie : trzeba wyjac karte sim wlozyc do drugiego telefonu i dzwonic do woli a gwarantuje ze AM sie nie zwinie sprawdzcie to dziala
Polecam sie
Polecam regulamin odnośnie avatarów, reklamy i stron www.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2006, 13:06:55 »
No cóż nie chciałem psuć humoru części użytkowników h6340 twierdząc, że rozwiązaniem jest wlasnie kupno innego PDA bez funkcji telefonu i dobrego telefonu (ja właśnie tak zrobiłem).

Zwłaszcza, że moje doświadczenia pokazywały, że da się łączyć jedno z drugim, zwłaszcza we wcześniejszych wersjach AM, która nie była wówczas aż tak pamięciożerna.

A teraz... sądząc po jednym z ostatnich newsów to wystarczy również poczekać na hw69xx :)

Ale wolałbym poczekać na następcę właśnie h6340 z parametrami (procesor, pamięć) hw6900 bo to i ekran "normalny" i klawiatury nie trzeba cały czas targać.

A jakby jeszcze ekran zmienili na VGA to... marzenia jak ptaki szybują po niebie. Jak nie pada, bo jak pada to nie szybują :)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
Re: rozmowa tel a automapa HW 6515
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2006, 04:32:01 »
Cytat: "prusiu"
Ktoś już o tym pisał ale nie było odpowiedzi, czy można coś zrobić aby odebrać rozmowę tel. nieprzerywając nawigacji, albo przynajmniej wracać do niej automatycznie po zakończeniu rozmowy?

To wina AM - przeczytaj watek -----> http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=28628
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2006, 10:54:08 »
Ja mam na to taki sposób: Przypisałem sobie do przycisku sprzętowego uruchamianie Automapy i po zakończonej rozmowie jednym przyciskiem odpalam AM. Ponieważ AM wraca po uruchomieniu do ostatniej nawigacji, więc jest to kwestia kilkunastu sekund (zakładając, że ma się aktualny Quick GPS). Rozwiązanie połowiczne, ale daje radę. Pozdrówka. :)

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2006, 16:53:22 »
Ale po co sie meczyc - przeciez podalem watek w ktorym jest napisane co i jak - wystarczy wrzucic wersje 3.9.3.4 i po sprawie [podany jest takze link do niej]
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend