Pytanie o update romu na 614c

• 5 Odpowiedzi
  • 1564 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pytanie o update romu na 614c
« dnia: Czerwiec 21, 2009, 14:49:35 »
Witam. Chciałem zapytać czy znalazł ktoś, zna, instrukcję do poprawnego zainstalowania romu wm 6.5 (61x_21815_WWE_beta_12_std windows 6.5) na wm 6???
Czy wystarczy wgrać rom w postaci jednego pliku "FLASH.DIO" 74mb, na kartę, zrobić hardreset przyciskami VC + power i poczekać? Bo u mnie niestety to nie działa, wgrałem rom na 1gb kartę i za każdym razem od nowa przywraca mi czystą wersję wm 6. Instalacja nowego romu nie rusza.

Odp: Pytanie o update romu na 614c
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2009, 10:36:25 »
temat walkowany na forum po raz x-nasty ale ok do skutku........
1. Wgrywasz na karte SD( nie SDHC) plik flash.dio bezposrednio... najlepiej zeby karta byla pusta
2. Wylacz telefon
3. I teraz naciskasz jednoczesnie przyciski(musisz je chwie przytrzymac): WYCISZENIA(ten u gory telefonu z przekreslonym glosniczkiem), NAGRYWANIA (ten z lewej strony telefonu nizej z mikrofonem) i WLACZENIA (ten ktorym wlaczasz telefon)
4. Powinien Ci sie uruchomic sd loader  i zaczac wgrywac system jezeli niczego nie pomyliles ;]
PAMIETAJ!!
1 naladuj baterie przed zmiana systemu
2 sa to systemy tylko w wersji BETA wiec moga z nimi wystapic spore problemy

Pozdrawiam netavx
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 13:56:24 wysłana przez netavx »

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2009, 09:11:18 »
instrukcje (co prawda w eng) znajdziesz zawsze na xda przy danym ROMie.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline blu84

• **
  • 187
  • Sprzęt: SE Z520i  :mrgreen:,N900, MDA-PRO, Asus P565
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2009, 18:54:26 »
jak długo powinien wyświetlać się napis:

Calculate Checksum

???

U mnie pali się z 10 minut i nic sie nie dzieje, 2 kreski pod tym napisem są białe, baterii miałem przed upgradem  40%.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2009, 10:19:02 »

Calculate Checksum

???

U mnie pali się z 10 minut i nic sie nie dzieje, 2 kreski pod tym napisem są białe, baterii miałem przed upgradem  40%.

bardzo genialnie postąpiłeś z tą baterią. Proponuję zaczynać  upgrade przy 5%. Jak szaleć to szaleć.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline cakp

• **
  • 146
  • Sprzęt: Hp ipaq 614c
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2009, 23:28:47 »

Calculate Checksum

???

wiesz wystarczy 40 procent, jesli pali ci sie tak dlugo checskum to nie wina baterii,tylko blad spradzania sumy kontrolnej, przewaznie spowodwane starym oprogramowaniem
wgraj poprzez kabel nowy rom,przejdzie checksum i bedzie clean boot
mozesz takze przerwac ten checksum wyjmujac baterie i zrobic clean boot przyciskami gdy masz sd loader tryb
rom masz juz wgrany wiec nic sie nie stanie to tylko kontrolna weryfikacja ten checskum, proces wgrywania odbywal sie wczesniej
w razie pytan pytaj, ale tu na forum a nie priv, inni tez chca przeczytac

nie boj sie ze cos uwalisz poprzez tryb sd loader, zawsze odratujesz wgrywajac poprzez kabel