Dzięki za zainteresowanie się tematem. Dziś od rana męczę się z tym ustrojstwem i nie chciałem nic pisać dopóki nie będę pewien. Na chwilę obecną chyba znalazłem rozwiązanie problemu. Chodzi o drugi podpunkt z Twojej wypowiedzi Bigu1975.Problem chyba faktycznie dotyczył karty SIM. Mianowicie zauważyłem po jakimś czasie,że jak wyciągałem baterię i kartę SIM, a następnie ponownie je włączałem i nie zakladałem tylnej klapki to telefon działał. W momencie, gdy zakładalem klapkę, telefon zaczynał po jakimś czasie wariować. Metoda na rozwiązanie problemu było wsadzenie karty SIM, wsadzenie baterii, a następnie rysikiem delikatnie wkładałem w szparę obok baterii i lekko dociskam kartę SIM w celu dobrego dopasowania sie jej w gnieździe. Od tego momentu nawet pomimo zamkniętej tylnej klapki telefon działa bez zarzutu i w sieci 3G i GSM. Tak wiec problem wydaje się być rozwiązanany. Obawiam się jednak, czy nie będzie problemów, gdy będę nosił telefon w spodniach i czy od ruchów mojego ciała karta nie będzie się przesuwała i nie będzie powodowała konfliktów urządzenia.
W tej chwili pojawil się jednak inny problem. Postanowiłem dziś wrzucić na kartę SD jakieś filmiki i kopiowanie przebiega bezproblemowo do około 1/4 wielkości pliku, a potem zastyga. 614'kę zaczyna bardzo mulić i trzeba robić soft reset. Podobna sytuacja występuje przy próbie instalacji Automapy. Sam program instaluję do pamięci urzadzenia i nie ma problemów, jednak gdy zaczyna zrzucać mapę na karte nastepuje wspomniany zwis. Miał ktoś coś podobnego? Mysłałem, że to może źle sformatowana karta SD i zassałem StorageTools i w nim ustawiłem formatowanie Fat32 i rozmiar klastar tak jak był oryginalnie 512b. Niestety to też nie pomogło. Pomoże ktoś?