Problemy z hp614c.

• 9 Odpowiedzi
  • 1279 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kubeus

• *
  • 77
  • Sprzęt: HP Ipaq 614c -> HTC Touch Pro 2
Problemy z hp614c.
« dnia: Marzec 14, 2009, 14:13:36 »
Witam,
Mam hp 614c.
Od dawna zamierzałem popytać się o kilka rzeczy ale zawsze nie miałem czasu.

Posiadam wiele akcesoriów do mojego hp-ka ale kilka z nich nie działa poprawnie. Możliwe ,że ktoś posiada również te akcesoria i wie jak sobie z nimi radzić. Przy okazji podzielę się wrażeniami z innymi userami i polecę kilka dodatków a kilka odradzę.

Moje akcesoria:
- Folia HP na wyświetlacz (rzekomo pochłaniająca promienie świetlne)
- Klawiatura BT
- Słuchawka BT
- Karta micSD 2GB
- futerał od nawigacji

Moje problemy:
ad1)
Co zrobić żeby folia rzeczywiście odbijała promienie słoneczne a nie tak jak zwykła zaciemniała ekran podczas pracy w słońcu. Folia nie zciemnia się sama ale odbija a nie pochłania promienie a w efekcie widać tylko czarną przestrzeń zamiast wyświetlacza.  :mrgreen:

ad2)
Klawiatura BT oryginalna od HP za ponad 300zł. Nie działa ,ponieważ w  w moim sprzęcie jest zainstalowany WinMob 6 a klawiaturka ma drivery z WinMob 5. Co zrobić ? Czy są dostępne jakieś drivery ?

ad3)
Słuchawka BT działa całkiem całkiem, odbiera połączenia ale nie chce podawać muzyki. Pytałem się kolegi a on powiedział ,że mój telefon może nie mieć jakiegoś standardu przesyłania muzyki przez BT ale powinien mieć bo teraz we wszystkich nowszych się montuje. Co z tym fantem można zrobić ?

ad4)
Karta działa poprawnie, na szczęście. Moje pytanie jest takie : Czy można wsadzić kartę 4GB albo 8GB ?  Na stronie HP pisze tylko ,że gniazdo jest 64 bitowe MicroSD ale nie pisze jakie. HP 914 ma również napisane 64 bitowe ale max. 4GB.  Czy jeśli 64 bitowe jest tam i jest w 614c to może obsługiwać 4 GB ?

ad5)
Posiadam futerał ale MIOmap'a. Czy możecie mi doradzić jakiś dobry polski sklep on-line z bajerami do HP-ka ?

ad6*)
Czy istnieje możliwość dokupienia samej klapki tylnej bo mi się bolce utrąciły. Sam nie wiem jak.

ad7*)
Gdzie ściągnąć polski XT9 ?

Z góry dzięki za odpowiedzi na pytania. // Pozdrawiam Kuba

Odp: Problemy z hp614c.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2009, 22:57:18 »
Witam

Ja chyba dużo nie pomogę, ale zawsze coś. Moge pomóc jedynie w pkt 4 odnośnie kart.

Hp 614c czyta bez problemu karty pamięci 8G sam mam taka wsadzoną nie ma żadnego z tym problemu. Mój znajomy ma kartę 4G i też jest ok.
Karty są firmy Sandisk microSDHC.

Niestety z mojej strony to tylko tyle - sam jestem bardzo ciekaw odpowiedzi na Twoje problemu ponieważ sam mam problem z folią no i tylnią klapka na baterię.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2009, 22:49:11 »
to tak sluchawki BT.. u mnie dzialaja jak ta lala :) ale dopiero z odpowiednim softem bezproblemowo.. z reszta to zalezy od sluchaek ale te soniacze powinny sie sparowac a co do muzy no to ja normalnie na swoich sagem'ach slucham.. co do folii to wiadomo... co do klawy poszukaj w necie ... z daje sie ze hp wypuscilo fix'a na ten blad.. baterje zdaje sie ze mozesz kupic wieksza.. porozgladaj sie po necie :) cos jeszcze :P ?

*

Offline ksmm

• *
  • 62
  • Sprzęt: E51, TP2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 18, 2009, 23:37:38 »
witaj Kubeus
ad 1) moja folia zachowywala sie tak samo; w sloneczny dzien czysta tragedia. Jedyne lekarstwo jakie znalazlem to pozwolic jej zaprzyjaznic sie z koszem na smieci ;-)
ad 3) musisz miec zainstalowany profil A2DP zeby sluchac muzyki przez BT. Najprosciej zrobic update do jakiejs bardziej wspolczesnej wersji WM...
ad 4) od wielu miesiecy uzywam SanDiska 8GB uSDHC i nigdy nie mialem zadnych problemow (mam oryginalna angielska wersje 614), nie probowalem 16GB - nie mam az takich potrzeb, slyszalem o klopotach z wersja 614 na polske chociaz nie widze powodu aby tak bylo; najprawdopodobniej kary byly oryginalne inaczej ;-)
ad 6) no to masz problem... poszukaj na forach i allegro, moze bedziesz mial szczescie
ad 7) napisz do mnie na prv to Ci wystawie polski xt9 na ftp

ksmm
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2009, 23:39:43 wysłana przez ksmm »

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 19, 2009, 09:02:18 »

ad 6) no to masz problem... poszukaj na forach i allegro, moze bedziesz mial szczescie

Na allegro raczej masz małe szanse ale z Chin jak najbardziej tylko może cię to wynieść z przesyłką ok 100
sebakrk
Asus 636 Eten m700 HP IPAQ 614c i780 HTC Magic 32A

*

Offline exart

• *
  • 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 19, 2009, 17:17:56 »
Jeśli chodzi o słuchanie muzyki na słuchawkach BT, to możesz spróbować z testową wersją programu BlueMusic.
Adres: http://teksoftco.com/index.php?section=bluemusic

Nie testowałem, ale program jest oferowany również na oficjalnej stronie www.ipaqchoice.com i podobno śmiga z 614.

Można chyba też spróbować HTC A2DP Patch z działu Download. Link: http://hotspot.pdaclub.pl/?option=com_files&Itemid=54&srv=-1&fid=662
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 17:19:57 wysłana przez exart »

*

Offline exart

• *
  • 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 20, 2009, 12:16:04 »
ad2)
Klawiatura BT oryginalna od HP za ponad 300zł. Nie działa ,ponieważ w  w moim sprzęcie jest zainstalowany WinMob 6 a klawiaturka ma drivery z WinMob 5. Co zrobić ? Czy są dostępne jakieś drivery ?

Tak głupio zapytam, a czy próbowałeś instalować pod WM6 ten driver przygotowany pod WM5? Myślę, że jest duża szansa zadziałania.
Co prawda w specyfikacji klawiatury BT nie została wymieniona 614, a w zasadzie seria 600, ale jest np. seria Ipaq-ów 900.
Poza tym na stronie HP jest informacja o niepoprawnym działaniu klawiatury z Data Messengerem, który ma fabrycznie zainstalowany WM6.1.
A niepoprawne działanie objawia się złym działaniem CapsLocka, zrywaniem połączenia i pojawianiem się kilku znaków po jednokrotnym naciśnięciu klawisza.
Brak jednak jakichkolwiek informacji o działaniu lub niedziałaniu klawiatury z modelem 614.

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 22, 2009, 08:52:49 »
ale ja nie rozumiem po co ten dodatkowy soft ? przecierz u mnie muza na sluchawkach bluetooth gra i bez tego?

*

Offline gog

• *
  • 79
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 22, 2009, 20:55:43 »
ale ja nie rozumiem po co ten dodatkowy soft ? przecierz u mnie muza na sluchawkach bluetooth gra i bez tego?
dokładnie - stereo(A2DP) bez problemu  - nie rozumiem po co wam jakiś soft i patche ??
Mam dwa rodzaje słuchawek stero bluetooth (motorola s9 i chińskie no name - działają świetnie)
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 20:58:57 wysłana przez gog »