warszawiaku z 614c POMOCY ! (beznadzijny serwis HP)

• 9 Odpowiedzi
  • 1361 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
warszawiaku z 614c POMOCY ! (beznadzijny serwis HP)
« dnia: Maj 13, 2008, 12:43:39 »
potrzebuję pomocy !

popsuł mi się 614c. urwało się gniazdo usb i nie ładuje.
bateria padła a muszę zrobić kopię danych.

chodzi o spotkanie w warszawie i użycznie na 5 min baterii (naładowanej)  :) żebym mógł wykonać kopię.\

w calej warszawie (a podobno i w Polsce) nie ma ani jednej 614c w sklepach, serwisach WOGÓLE, baterii także.

infolinia HP-----------------PORAŻKA, serwisy------------katastrofa nie wiedzą co to IPAQ, (w 1 z nich facet nie wiedząc czy ma autoryzacje na dany typ sprzętu zaproponował identyfikację po numerze seryjnym............ :(   )

na helpie HP pani powiedziła " niech sie pan nie boi" pana dane NA DYSKU  nie zostaną skasowane !!!!!!!!!!!!!!

muszę zrobić tę kopię HELP !!!!!!!!

Marcel
Napisane: Maj 12, 2008, 16:53:38
N I K t ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Napisane: Maj 13, 2008, 09:38:34
ludzie zlitujcie się !

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: warszawiaku z 614c POMOCY ! (beznadzijny serwis HP)
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2008, 13:18:41 »
Nie wiem, czy to ma sens, ale możesz pojechać do serwisu HP na Jagiellońskiej i zapytać ich, czy są wstanie taką baterię z serwisu wyciągnąć na czas robienia kopii zapasowej - ale HP jest na tyle dużą firmą, że jadą sztywno po procedurach i niewiele da się od nich więcej wyciągnąć.
614tka to dość rzadki model jeszcze i dość drogi - jedyny batimex sprzedaje baterie do 600tek, ale 6 tygodni oczekiwania może odrzucić.
Masz jeszcze inne wyjście: zamów baterię gdzieś w europie z szybką dostawą.
Rzuć także to pytanie na forum warszawskim zjazdowym - mamy zjazd w tę sobotę, może ktoś po prostu ma 614 (nie widziałem u nikogo ze stałych bywalców).
A może da się baterię podłączyć na krótko kablami z podobnego modelu? ile ona ma styków?
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 13, 2008, 21:38:33 »
To ciekawe, widać, to jakiś problem z 614c, bo mój właśnie z tej samej przyczyny wylądował wczoraj na gwarancji w serwisie...
Też gniazdko przestało działać, do komputera nie mogłem podłączyć, ale jak poruszałem kablem, to dało się "podładować' baterię.

Inna sprawa, że bateria w tym ipaq'u nie wytrzymuje 1 dnia!!

potrzebuję pomocy !

popsuł mi się 614c. urwało się gniazdo usb i nie ładuje.
bateria padła a muszę zrobić kopię danych.

chodzi o spotkanie w warszawie i użycznie na 5 min baterii (naładowanej)  :) żebym mógł wykonać kopię.\

w calej warszawie (a podobno i w Polsce) nie ma ani jednej 614c w sklepach, serwisach WOGÓLE, baterii także.

infolinia HP-----------------PORAŻKA, serwisy------------katastrofa nie wiedzą co to IPAQ, (w 1 z nich facet nie wiedząc czy ma autoryzacje na dany typ sprzętu zaproponował identyfikację po numerze seryjnym............ :(   )

na helpie HP pani powiedziła " niech sie pan nie boi" pana dane NA DYSKU  nie zostaną skasowane !!!!!!!!!!!!!!

muszę zrobić tę kopię HELP !!!!!!!!

Marcel
Napisane: Maj 12, 2008, 16:53:38
N I K t ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Napisane: Maj 13, 2008, 09:38:34
ludzie zlitujcie się !

*

Offline Morfeusz

• 265
  • Sprzęt: Dużo różnych i będzie jeszcze więcej...
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2008, 10:07:26 »
marcel Jeśli nadal potrzebujesz baterii to poszła wiadomość na PW.
iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2008, 21:03:53 »
dzięki:)

skorzystałem z uprzejmości jednej z firm i zrobiłem już backup a dziś oddałem do serwisu..............

(pierwszy raz widzieli 614c, nie wiedzieli czym to się je, "chyba pan dostanie nowy bo...."

obaczym !

lukajcie na bujające się gniazda usb (potem się urywają na amen)

M

*

Offline Minte77

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 21, 2008, 17:12:45 »
Ja mam ten sam problem. Najpierw nie łaczyło to gniazdo a potem przestało działać na amen. Mojego Ipaqa kupiłem w UK ale nie mam tam jakieś karty gwarancyjnej ale wiem ze jest 12 miesieczna gwarancja HP. Myslicze ze w HP uznają to, a jesli nie to jaki może być koszt naprawy?
Pozdrawiam
PS.Rada dla innych nie używajcie słuchawek przez to gniazdo USB!!!

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 09, 2008, 02:34:49 »
Wina jest po stronie gównianego gatunku spoiwa, które używają do lutowania, :] trzeba rozkręcić dziada i wygrzać luty na gnieździe, :ok: u mnie było to samo, wszystkie były zimne. :-| Oddałem stolec na serwis HP i zrobiłem sam, ciekawe jak mi udowodnią że go rozpacieżyłem ?  :evil: ONI SIĘ NADAJĄ DO ROZPATRYWANIA KWITKÓW RMA. MAM ICH TAM GDZIE WSZYSCY WIEDZĄ, A JA ROZUMIE!!!... :evil: :grin:

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 09, 2008, 09:57:21 »
rozumiemy Twoje zacietrzewienie, ale używaj bardziej kulturalnego języka...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 17, 2008, 22:36:13 »
Przepraszam, a które sformułowanie według Ciebie kolego jest mało kulturalne? A może to co wyprawia serwis HP jest wg. Ciebie kulturalne i właściwe? Na tych kołków trzeba by używać kija a nie języka, pieniądze złodzieje umieją brać, tylko jakości nie potrafią zapewnić, a potem jeszcze serwis mają nieudolny i uciążliwy. Ja na nich dobrego słowa nie użyję, chociażby mnie ogniem i mieczem polewali...  :]

*

Offline Minte77

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 18, 2008, 11:05:51 »
A ja nie moge narzekac. Jak wspomnialem wczesniej uwalilo mi sie gniazdo i tez myslac ze HP serwis jest do bani oddalem go do serwisu laptowow w Lublinie (Mastermedia). Tam rozkrecili i przyslali spowrotem twierdziac ze sie nie da naprawic i do tego jeszcze mi naliczyli 40 zl za rozkrecenie. Nie majac nic do stracenia wyslalem IPAQa i gniazdo USB w oddzielnej trorebce do serwisu w Warszawie (bez faktury nawet). Przez dwa tygodnie nikt sie nie odzywal a potem przyszedl nowiutki wymieniony HP-ek. Wiec ja jestem zdecydowanie z serwisu HP zadowolony bo chyba malo który by uznal gwarancje jak ewidentnie bylo widac slady po rozkrecaniu.
PS.Ale i tak chyba go zamienie na HTC touch pro.