Problem z GSM modulem w iPAQ 6515, moze ktos doradzi.

• 2 Odpowiedzi
  • 958 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 02, 2005, 11:20:57 »
Odrazu po zakupie 6515 w momencie kiedy ja dzwonie zdazalo sie raz na kilka rozmow, ze polaczenie bylo zrywane po 2-3sekundach rozmowy. Przy tym moj rozmowca mial w sluchawce kompletna cisze i nie wiedzial, ze ja go nie slysze. Moj 6515 tracil siec GSM na kilka sekund i po chwili znowu moglem wybierac numery. Zamienilem karte SIM, przeinstalowalem 6515 be skutku.
Po paru tygodniach zamienilem u sprzedawcy 6515 na nowy(takie sa warunki ze w ciagu miesiaca zmieniaja wadliwy na nowy). Sytuacja nie zmienila sie, tylko teraz zerwane polaczenia sa jeszcze czestsze. Trace faktycznie co 5-7 dzwonek.
Czy ktos moze doradzic jaka jest tego przyczyna? Serwis chce mi zabrac telefon na 2-3 tygodnie. Niestety jest to dla mnie klopotliwa stuacja.

*

Offline wesyr87

• 317
  • Sprzęt: iPhone 4, Galaxy Note :)
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2005, 16:27:18 »
Posiadam takze ten komunikator, lecz z takim problemem stycznosci nie mialem u mnie dziala bez problemu dzwonienie i odbieranie polaczen, jedyny problem jaki mam to z outlookiem i smsami... a mianowicie taki ze jak np mam w roboczych jakies sms powiedzmy 2 to wchodze do roboczych i widze jedynie po prawej 1KB i kawalek tekstu a jak naciskam na ktorys z tego to sie niby otwiera i pisze 0KB... zna ktos rozwiazanie ?? :)

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2005, 17:44:24 »
Duzo wysylam SMS'ow, czegos takiego mi sie nie zdarzylo. Tez pokazuje mi 1K ale wchodze dalej i widze normalnie sms. Z E'maili nie korzystam.
JEdnak ten problem z dzwonieniem jest mi bardzo uciazliwy. Moze ktos wie jak mozna zamienic program dzwoniacy. Widzialem  tu http://www.ipaqchoice.com/info.aspx?cat=54&numfiles=2&id=398&Name=connect2phone sa w sprzedazy ale czy potrafie zainstalowac? Nigdzie nie znalazlem mozliwosci wyinstalowac tego co mam standartowo.