problem z funkcją telefonu w hp ipaq 614c

• 4 Odpowiedzi
  • 657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z funkcją telefonu w hp ipaq 614c
« dnia: Czerwiec 07, 2009, 10:19:04 »
witam wszystkich.mam krótko 614-ke i głównie używam go do nawigacji ale z powodu złych zdarzeń musze potraktować go jako telefon i tu napotkałem problem.mój sprzęcik po jednym sygnale dzwonka sam odbiera połączenia przychodzące.grzebałem w ustawieniach ale niemogę tego ustawić.wiem że w dzisiejszych czasach taki problem dla wielu jest śmieszny ale ja zawsze miałem nokie i środowisko WM6.0 jest dla mnie strasznie wrogie dlatego prosze o pomoc.może jeszcze ktoś wie czy głośniczek idzie zmienić na głośniejszy(mój jest cichy) i jaki to może być przedział cenowy?.z góry dziękuje i pozdrowionka.

*

Offline ksmm

• *
  • 62
  • Sprzęt: E51, TP2
Odp: problem z funkcją telefonu w hp ipaq 614c
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2009, 13:06:53 »
Witaj,

1. Automatyczne odbieranie bywa aktywne przy zestawie HFS tj. sluchawkach lub BT.
Aby to sprawdzic, uruchom WirelessManager'a (Start->Settings->Connections lub kliknij w pole gdzie wyswietla sie logo operatora/WiFi/BT) i z menu (dolna belka po prawej stronie) wybierz "Phone Settings" (czy jak to sie u Ciebie nazywa - nie wiem, jaka wersje jezykowa masz). W ostatniej zakladce "More" sprawdz (i ewentualnie odznacz) opcje "while headset inserted" (pod "Auto Answer").
Mozesz tez zostawic opcje aktywna a zmienic domyslna ilosc dzwonkow po ktorej polaczenie zostanie odebrane (domyslne jest wlasnie 1).
Zatwierdz przez Ok (prawy gorny rog okna).

2. Co do glosniczka - u mnie jest (przynajmniej dla mnie ;-))  Ok.
Byc moze jest to kwestia ustawienia poziomu glosnosci?
Zwroc uwage, ze masz indywidualne ustawienia dla PDA i telefonu - kliknij w ikonke glosniczka na gornym pasku i sprawdz.
W trakcie rozmowy, glosnosc mozesz zmienic jog-dialem...
Jezeli nadal bedzie zbyt cicho - sugeruje kontakt z serwisem; chociaz z wypowiedzi forumowiczow wynika, ze generalnie, HP ma z tym problem.

Wybacz, ze tak "lopatologicznie" ale sam napisales ze w WM jestes ciut zagubiony ;-)

Pozdrawiam,
ksmm

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2009, 14:45:31 »
witam mam polską wersje językową i nie mam zaznaczonych słuchawek a fonik dalej swoje.ustawienia telefonu przekopałem i nic

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2009, 16:38:23 »
masz zainstalowaną aplikacje Spb Mobile Shell ?
A tak nawiasem mówiąc proponowałbym HR i potem sprawdzenie czy jest tak samo, bo tak to trochę wróżymy z fusów :)
Tylko zrób backup tego co ważne kontakty itp
pozdrawiam
sebakrk
Asus 636 Eten m700 HP IPAQ 614c i780 HTC Magic 32A

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 07, 2009, 19:20:07 »
witam ponownie.poszedłem za radą i zrobiłem HR i pomogło.teraz musze mu kazać odebrać aby nawiązać połączenie więc wszystko w normie.dziękuje i pozdrawiam.