Witam;
Poszukuje duńskiego ROMu do HP hw6915, jego back-up'a lub chociaz back up'a jego modulu radioOS (czyli GSM).
Jezeli ktoś ma ten sprzęt w wersji DUŃSKIEJ to chetnie pomoge przeprowadzic go na angielski, przy czym dostane back up tego, co z niego wyciagniemy.
Krotko mowiac, jak tysiace osob na swiecie zrobilem wielka glupote - zmianiajac z DAN na ENG - nie robiac kopii zapasowej tego co mialem (PONOĆ TYLKO PRAWDZIWI MEZCZYZNI NIE ROBIA BACKUPow - powiedzonko grubo przesadzone, bo teraz mam problem).
Na poczatku nawet bylo ok, tj sprzet dzial w jezyku angielskim, ale sie czasami zawieszal i prawie zawsze cykanie zdjec konczylo sie soft restartem po pierwszym i jedynym uruchomieniu aplikacji za to odpowiedzialnej. To sklonilo mnie do dalszego grzebania i nagle problem!!! Zniknal modol GSM... obiawilo sie to m.i. napisem
"NO GSM" w prawym dolnym rogu ekranu powitalnego "winzgrozy" przy wlaczaniu maszyny.
Zapewne podeslali byscie mi zaraz link do xda-dev (
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=2276981#post2276981 ) lecz sprzet produkowany w dani ma zazwyczaj malo popularne oznaczenie, w moim przypadku
FA736AT#ABY (nr serii, czy tam kompilacji podzespolow) i w tym przypadku pomysł nie przejdzie. Napomkne, ze sprawdzilem wieeeele obrazow stad moj post.
Jezeli macie taki
(Menu Start > Settings > HP Asset Viewer > zakładka "System" > druga pozycja od gory czyli po angielsku "Product ID: FA736AT#ABY" ).
Jezeli macie tam taki numerek to odezwijcie sie prosze. Mozemy w ten sposob pomoc wielu osobom majacym ten sam problem.
Pozdrawiam, z gory dziekuje i czekam;
ps.: Temat ciagne od dawna wiec zbywanie mnie plytkimi tekstami (m.i. Nie wysililes sie itd.) nie przejdzie.