poszukiwana starsza wersja ROM dla H6340 (wireless problem)

• 9 Odpowiedzi
  • 1538 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 26, 2005, 14:42:23 »
Witam, poszukuję starszych wersji ROM dla H6340. Potrzebuję czegoś starszego niż to co jest na stronie HP. Od jakiegoś czasu przestało mi działać połączenie z WLAN (linksys)
Próbowałem już wszystkiego jak chodzi o konfigurację i nic :( AP ma wyłączone wszystkie zabezpieczenia, filtry itp. i dalej się nie łączy z moim 6340. Kiedyś działało jak złoto a nagle przestało i nie da się nawiązać połączenia.

Ostatnie co mogę jeszcze zrobić, z tego co mi przychodzi do głowy, to zainstalować stary ROM, taki z jakim WiFi działało i może ruszy. Przy okazji możę ktoś ma podobny problem i wie co z tym zrobić?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2005, 17:44:56 »
To moze wgrasz najnowsza wersje? Bo kilkanascie dni temu pojawil sie update. Sprawdzales go?

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2005, 18:23:39 »
Obecnie mam wersję 1.11.10 ENG. To chyba jest najnowsza wersja dostępna na stronach HP. Niestety nie rozwiązuje ona mojego problemu :(

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2005, 17:55:33 »
Poprzednia wersja miala numer SP29511
Poszukaj na serwerze ftp HP

ftp.compaq.com/pub/softpaq

Znajdziesz z latwoscia. Oczywiscie robisz to na swoja odpowiedzialnosc.

Prosze, daj znac jak Ci poszlo.

Ja tez mam te wersje Firmware, i nie zauwazylem jak dotad problemu. Niestety nie jestem teraz w zasiegu AP, ktory bym mogl doglebnie przetestowac.
Mam dostep do jednego, uzyskuje IP z serwera DHCP, ale nie moge niczego wiecej PING-owac bo ten punkt nie jest free :(

--
Powodzenia
Pawel Durys

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2005, 19:12:55 »
Ta wersja, czyli SP29511, niestety jest tą która przestała obsługiwać WLAN w moim 6340. Szykam jeszcze starszej wersji. Kiedys mialem je na dysku ale w przypływie euforii skasowałem takowe i teraz szukam może ktoś ma gdzieś zachowane coś starszego

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2005, 06:52:58 »
Well,

U mnie dzialal WLAN zarowno na pierwotnej wersji, ktorej numeru juz nie pamietam, tej wersji, ktora ukrywa sie za SP29511 (chyba 1.00.36) oraz na aktualnej 1.11.10 z pliku SP30391.

Jesli cos Ci nie dziala, to jeszcze nie znaczy, ze jest uszkodzone.

Czy przypadkiem nie masz jakiejs myszy albo klawiatury bezprzewodowej? Czasem kanal na ktorym pracuja przeszkadza WLAN, mialem tak jakis czas temu z zestawem Trust.

Po wyrzuceniu go wrocilo wszystko do normy.

Czy masz dostep do innego AP?
Czy sprawdzales inne urzadzenia z Twoim AP?

I koniec koncow robiles oczywiscie autotest?

I jeszcze na koniec, znalazlem na tym samym serwerze pierwotna wersje SP30016. Uwaga, ze robisz to na swoja odpowiedzialnosc nadal pozostje aktualna.

http://h18007.www1.hp.com/support/files/handheldiPAQ/us/download/22575.html

--
Nie poddawaj sie
Pawel Durys

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2005, 09:14:05 »
Dzieki za link.
Jak chodzi o Twoje pytania to sprawdzałem to wszytsko i nic. Laptopy działają koncertowo a PDA przestało. Samo PDA działa czasami z rożnymi hotspotami ale to też jest róznie. Zaczynam mieć wrażenie że to jakiś problem z HW ale zobaczę jeszcze po zmienie software jak sie zachowa. Sam problem pojawił sie dość dziwnie bo nagle z dnia na dzień PDA przestał się dogadywać z AP. Moja karta w laptopie nie jest wspierana przez sniffer Airopeak wiec nie mogę nawet sprawdzić gdzie tkwi błąd. Podejżewam ze gdzieś na etapie assocjacji nie może sie dogadać z AP. Zmieniałem juz wszystkie możliwe parametry i nic więc ostatnie co przyszło mi do głowy to downgrade softu na PDA.

Wieczorem bedę to testowł i dam znać
Tomek

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 28, 2005, 09:18:24 »
Aaaa to masz jakies drugie ustrojstwo z Wi-Fi. Dobrze.
Sprobuj jeszcze trybu Ad-Hoc miedzy nimi.

Moze w ten sposob cos sie wyjasni.

--
Jeszcze raz
Don't give up
Pawel Durys

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 28, 2005, 09:30:23 »
W Ad-Hoc (połączenie do kart do PC) czasmi działa i to faktycznie jest dziwne.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2005, 09:34:56 »
W takim razie obstawiam na jakies urzadzenie bezprzewodowe w zasiegu Twojego AP, ktore zakloca sygnal.
Mialem tak z klawiatura, ale o tym juz pisalem.

--
Powodzenia
Pawel Durys