A to dopiero zagadka Hp hw6515d Aparat -pomocy-

• 7 Odpowiedzi
  • 943 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A to dopiero zagadka Hp hw6515d Aparat -pomocy-
« dnia: Luty 19, 2008, 01:07:26 »
Witam Wszystkich. Mam hp hw6515d i taki oto problem. Nie mogę zrobić zdjęcia! Ale nie to żeby nie robił bo się zepsuł, mój hp nie ma w ogóle Hp Photosmart w oprogramowaniu i nic nie chce uruchomić aparatu. Czy to można wgrać z innego hp lub może można to gdzieś odblokować. PLISS HELP aha po naciśnięciu przycisku z boku z ikoną aparatu, pokazuje się Notes

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Odp: A to dopiero zagadka Hp hw6515d Aparat -pomocy-
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2008, 03:00:21 »
Witam Wszystkich. Mam hp hw6515d i taki oto problem. Nie mogę zrobić zdjęcia! Ale nie to żeby nie robił bo się zepsuł, mój hp nie ma w ogóle Hp Photosmart w oprogramowaniu i nic nie chce uruchomić aparatu. Czy to można wgrać z innego hp lub może można to gdzieś odblokować. PLISS HELP aha po naciśnięciu przycisku z boku z ikoną aparatu, pokazuje się Notes

troche nie ten dzial .. po powinno byc w watku poswieconym pda z modulem gsm ;-P ale w sumie mozna "zrobic" to tez i tutaj:

1. czy robiles hard reset ? czesto bywa tak ze jakas inna aplikacja powoduje wariowanie systemu lub przeprogramowuje klawisze
2. zerknij dokladnie co jest wpisane w zakladce .... hardware pod modelem ipaqa czy jest to 6515 czy 6510 ? sprawdz to tez po oznaczeniu modelu .... w googlu zeby wykluczyc tez i taka ewnetualnosc ze masz "skladaka"  :wink:

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2008, 12:29:57 »
Witam na wstępie, dzięki za zainteresowanie. Sprawdziłem hardware no i jest wszystko ok. tzn. jest 6515d tak jak powinno być. Więc pozostaje tylko reset. Mam z tym związane pytanie, ponieważ nigdy tego nie robiłem a swojego Hp mam tydzień. Czy takie rzeczy jak mapa też zostaną wyczyszczone i trzeba będzie instalować na nowo? I czy do resetu powinno się wyjmować kartę sim? Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2008, 12:32:56 wysłana przez CyberOg »

*

Dżeju

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2008, 17:50:36 »
Hard Reset usunie wszystko z "trwałej" pamięci HP, karty nie trzeba wyciągać i nic z niej nie zostanie usunięte. Sprawdź czy w katalogu Windows w PDA, masz plik: hpcamapp.exe - jeśli nie to aparatu nie uruchomisz, a jeśli jest, to stuknij w niego i aparat powinien się otworzyć.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2008, 00:20:39 »
Hard Reset usunie wszystko z "trwałej" pamięci HP, karty nie trzeba wyciągać i nic z niej nie zostanie usunięte. Sprawdź czy w katalogu Windows w PDA, masz plik: hpcamapp.exe - jeśli nie to aparatu nie uruchomisz, a jeśli jest, to stuknij w niego i aparat powinien się otworzyć.

ja keidys mialem bardzo podobnie w 6515 wlasnie, dopiero hard reset przywrocil co trzeba na miejsce .... bo aparat tez sie nie chcial wlaczac  :grin:

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2008, 01:55:05 »
No i się narobiło. Zrobiłem ten hardreset i dzieje się tak: włącza się, potem trzeba skalibrować monitor, potem jest napisane - stylus - na planszy i na dole pojawia się strzałka dalej, ale na kolejnej planszy - pop-up menus - już się ta strzałka nie pojawia i tak zostaje. Co bym nie robił a naprawde wyczyniałem cuda, nic się nie zmienia. Na tą chwile nie ma absolutnie pojęcia co zrobić żeby go uruchomić. Tak jak wcześniej potrzebowałem pomocy tak teraz potrzebuje jej jeszcze bardziej. Po podłączeniu do kompa, jest widziany normalnie. Odczytuje wszystkie pliki ale to nic nie zmienia. Za każdym razem dochodzi to tej planszy i koniec. POMOCY!!!

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 20, 2008, 02:07:25 »
Masz zrobić to co nakazuje instrukcja - skalibrować a następnie skopiować i wkleić date spotkania u dentysty.
Proponuje poczytać instrukcje obsługi i dział dla początkujących.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 20, 2008, 02:44:37 »
Serdeczni Przyjaciele ! Sądzę że nie zdajecie sobie sprawy jak wielkie mają znaczenie wasze wskazówki dla początkujących zjadaczy PDA. Dzięki nim mój działa poprawnie i aparat też się znalazł i wszystko jest ok. Dzięki wielkie ! Pozdrawiam