Odpadła oslona antenki 6340 - pomocy!!

• 3 Odpowiedzi
  • 1080 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 16, 2005, 17:28:56 »

No wlasnie to sie stalo, odpadla w moim nowym sprzecie oslona.
Ipaq dziala poprawnie ale wyglada nie estetycznie.
Ta oslona zamocowana jest na takich 2 bardzo delikatnych plastikowych zatrzaskach. No i one sie dosc latwo urywaja.

Zadzwonilem wiec do HP. Bo mam w koncu gwarancje. I tak po pierwsze to moja wina. I tu sie za mocno nie sprzeczalem bo i tak nie wygram wiec zapytalem o mozliwosc sprzedania mi takiej czesci. Bo ile moze kosztowac kawalek plastiku. No i dowiedzialem sie ze: nie moge kupic takiej czesci bo nie maja. Nie moge jej również założyć w serwisie. Tylko mam oddac mojego ipacqa do serwisu oni go przesla do zdaje sie Holandi i tam jakis Pan go naprawi (czyli zalozy plastik 2 ruchy) PARANOJA a ja nie bede mial kompa przez 2 tygodnie.

I tu moje pytanie. Czy ktos moze mi powiedziec gdzie moge taka czesc kupic. NIe mam mozliwosci oddania na 2 tyg kompa do serwisu. A nie chce tego przyklejac bo strace gwarancje. Prosze o pomoc.

Krzysiek
kdobro@poczta.onet.pl
GG: 844016

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2005, 17:47:16 »
W naszym kraju nigdzie tego nie kupisz. Na zachodzie tez bedzie problem. Jesli nawet znajdziesz taka czesc to pewnie trzeba bedzie kupic tego z 10 albo nawet 100 sztuk. Ale probuj... moze akurat cos znajdziesz. Daj znac jak poszlo.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2005, 18:11:33 »
A moze to problem blizniaczy do słynnych boczkow z HP2210 ?
Poczytaj na zagranicznych forach, czy problem nie jest znany.
Atakowac serwis HP nie zaszkodzi. Minie troche czasu az to zauwaza i sprowadza troche takich elementów.

*

Offline yarekmonter

• 22
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2005, 19:12:53 »
Jeśli chodzi o te 2 tygodnie to wykazałeś się optymizmem. Mój 6340 poszedł do serwisu ze względu na klęknięty głośniczek z tyłu. Po 2 tygodniach nadal wypoczywa w Holandii. Centralny Serwis HP w Polsce nie ma nic konkretnego do opowiedzenia w tej sprawie. Jedyna informacja to to że jeszcze nie ma i należy czekać. Tak że zastanów się ile można czekać na kawałek platiku i czy warto?
Daltoniści mówią: Życie jest jak tęcza - raz białe, raz czarne...