nurtujace pytania dot. HP 6340

• 2 Odpowiedzi
  • 868 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 21, 2005, 20:28:41 »
w tym tygodniu zamierzam kupic tego palmtopa lecz naczytalem sie na tym forum troche i mam obawy
1.czy mozna dokupic odbiornik gps na kablu a nie na BT lub przejsciowke na RS232 lub PS2
2.czy filmy chodza czy nie da sie ogladac.planuje kupic karte 1 gb i przekonwertowac sobie na mala rozdzielczosc zeby poogladac w trasie lecz ktos sie wypowiadal ze sie zacinaja wszystkie filmy i GRY
3.jak  w rzeczywistosci trzyma bateria przy standardowej pracy
4.czy naprawde az tak cichy jest glosnik ze go nie slychac i vibra ze jej w ogole nie czuc??
5.co innego polecacie by pelnilo funkcje telefonu
moze motorole a925,lub treo 600 lub Mda
jeszcze ostatnie pytanko czy w palmtopach jesli zamoknie wyswietlacz to traci czucie rysikiem??
z gory dziekuje za odp

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2005, 20:44:56 »
Ad1. Nie mozna dokupic odbiornika na kablu
Ad2. Jedni twierdza ze filmy chodza OK, ale ja w czasie testu:
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=9266
...sprawdzalem jak radzi sobie z odtwarzaniem znanego na forum trailera matrixa i niestety ale obraz nie byl zbyt plynny - oczywiscie dalo sie ogladac, ale widac bylo ze to nie jest 25fpsow
Ad3. Bardzo dobrze, wszystko opisalem w powyzszym tescie, pod koniec
Ad4. No nie jest tak zle, ale mogloby byc lepiej :)
Ad5. Jak zmoknie wyswietlacz to pewnie woda dostanie sie rowniez do srodka i jest duza szansa ze wszystko padnie... albo przynajmniej podswietlanie ekranu. Ja polecam raczej cos z MDA. Nie napisales jednak jakie masz wymagania... czy musi byc BT i WiFi itd... napisz cos wiecej. Do czego bedziesz go uzywal?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2005, 21:17:50 »
Cytat: marcinw

5.co innego polecacie by pelnilo funkcje telefonu
moze motorole a925,lub treo 600 lub Mda
jeszcze ostatnie pytanko czy w palmtopach jesli zamoknie wyswietlacz to traci czucie rysikiem??
z gory dziekuje za odp

gratuluje porownania ;)

toz to sa zupelnie inne segmenty rynku ;-P bo zaden z w/w oprocz 6340 nie ma WLANu, MDA i treo 600 nie ma nawet BT ... szybkosc dzialania motoroli o czas zycia jej baterii sa pod psem ...

[Dodano: 2005-08-21 21:19:40]
..... lecz ktos sie wypowiadal ze sie zacinaja wszystkie filmy i GRY

hehe, no chyba zartujesz .... znajdz mi tego linka gdzie ktos to mowil to raz a dwa to sam uzywam 6340 i nie zacinaja sie na tym gry, a filmy zle skonwertowane zacinaja sie nawet na MDA III ;-P czego zreszta sam doswiadczylem ....

[Dodano: 2005-08-21 21:22:24]

3.jak  w rzeczywistosci trzyma bateria przy standardowej pracy
4.czy naprawde az tak cichy jest glosnik ze go nie slychac i vibra ze jej w ogole nie czuc??

ad3. u mnie spokojnie 3-5 dni , znajdz drugiego palmfona ktory ma BT i WLAN ktoremu tyle trzyma bateria

ad4. rano budzi mnie wibra z nie dzwonek wlasnie tego PPC PE ;-P co wiecej na glosniku rozmowy sa u mnie glosne i wyrazne, moze w glosnym environment jest lekko inaczej ale wtedy tak samo jest w kazdym innym palmfołnie