No to teraz problem radioos

• 14 Odpowiedzi
  • 1631 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

No to teraz problem radioos
« dnia: Maj 27, 2009, 15:33:48 »
Witam,
Mam problem z BT polegający na tym że po HR wszystko działa ok, załącza się, wyłącza się  przesyła dane lecz po softresecie systemu zaczynają się zawiechy polegające na tym że przy próbie uruchomienia BT jest cały czas napis busy i nic więcej, softreset pomaga o tyle że ikonka na pulpicie pokazuje że BT jest wyłączony ale po naciśnięciu dalej BT niedział pomaga tylko HR po którym wszystko działa znowu normalnie.
Jest jeszcze jeden ciekawy objaw, po softresecie BT działa normalnie ale tylko kiedy funkcja telefonu jest wyłączona  :O
Wczoraj wgrywałem po raz kolejny rom i niestety problem nie ustąpił  :-|
Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 11:09:15 wysłana przez Noon78 »

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: hw6910 problem z BT
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2009, 22:01:22 »
masz tak cały czas czy kiedyś było poprawnie?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2009, 22:18:15 »
Dobre pytanie, wcześniej mialem niemieckiego roma i powiem szczerze że nie sprawdzalem poprawności działania sprzętu tylko szybko zmieniłem os na angielski. Na angliku mam tak cały czas, czy radiorom może miec z tym związek ?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 27, 2009, 22:50:09 »
wrzuć nowszy ROM jeśli znajdziesz

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2009, 09:18:15 »
Ha, dwa tygodnie szukałem wersji 1.21 i jak się zorientowałem to nowszej UK nie ma , za to niemiec jest w wersji 1.47 . Postaram się dzisiaj wcisnąć osobno radioos i radiofs z niemieckiej paczki może są nowsze i to coś pomoże.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2009, 21:55:55 »
Miałem takie same objawy ale jeden HR pomógł.

Odp: No to teraz problem radioos
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 06, 2009, 11:11:09 »
Do bani ten mój pomysl z radioos z niemieckiej paczki , efekt jest taki że uwalilem HP :( Sprzęt normalnie zaczął się aktualizować gdy to nagle przy 100% update wyskoczył jakiś błąd i teraz maszyna siedzi cały czas w BL i nie da się z niego wyjść  :-? HR SR i inne cuda nie dają rady. Próba wgrania jakiegoś innego romu (GER, FR, UK) kończą się na 2% i po chwili wyskakuje error. Czy uwalilem BL ?
Jakieś pomysły jak go podnieść ?
Napisane: Czerwiec 05, 2009, 20:53:29
Udalo mi sie podnieść HP na niemieckim romie 1.47 ale teraz jest problem z radioos i radiofs , nie chcą się zapakować :(
Jakieś pomysly ?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2009, 11:51:22 »
spróbuj wrzucić komplet za jednym zamachem

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 06, 2009, 11:53:25 »
Próbowałem, nic z tego, na 2% staje i wywala błąd

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 06, 2009, 13:22:24 »
Nie napisałeś o jakim modelu jest ta dyskusja - podejrzewam że hw69xx.
Jesli tak to skąd masz wersję WWE ROM-u . Podaj linka.
Ja wszystkie dostepne informacje ( ROM-y ) umiesciłem na stronie wiki http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Sable
Masz tam też Radio z wersji WWE.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 07, 2009, 22:41:00 »
Tak faktycznie mowa jest o 69xx, tyle razy edytowalem tego posta aby nie zaśmiecać forum nowymi tematami że zapomniałem dopisywać o jakim modelu mowa :) Wersje UK romu które posiadam miałem z linków na xda-developer , one nejczęściej prowadziły na rapida. Inne romy posiadam z oficjalnej strony hp (ger i esp). Dzięki za linka, posprawdzam zawartość i zobaczymy
Napisane: Czerwiec 06, 2009, 14:30:57
Niestety , radioos z tego linka nie daje rady, nadal mam uwalony gsm (reszta działa czyli BT , WIFI, GPS) nie wiem juz jak go dalej ugryźć. Coś czuje że bez Jtaga nie się nie obędzie, największy problem w tym że nie wiem w których miejscach się wpiąc na płytę. Przeszukam jutro net odnośnie kości romu i jej opisu więc może jakoś dojdę do ładu chociaż wolał bym rozwiązać problem w mniej drastyczny sposób. Czy ktoś może ma w "rękawie" jakieś rozwiązanie problemu?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 07, 2009, 23:06:58 »
Szukaj może znajdziesz rozpiskę.
Na razie instrukcję rozbierania tego modelu masz tutaj
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 13, 2009, 19:31:17 »
Znalazlem serwisówkę odnośnie kości romu... tragedia ... zresztą to już wiedzialem wcześniej jak rozebrałem HP ... kość na bga z 96 miejscami lutu  :O ... w dodatku nadźbane tam jest na maxa i oczywiście na płycie zero opisu odnośnie testpointów ... jak się nie znajdzie serwisówka do płyty to akcja z jtagiem polegnie w gruzach :-|

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 13, 2009, 19:42:16 »
szukałeś na pinouts.ru? Tam czasem się znajduje różne przedziwne manuale

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 18, 2009, 19:28:15 »
brak mi juz siły, nie znalazlem serwisówki do płyty ani kogokolwiek kto robił by flasha przez jtaga, wszyscy tylko piszą że jak to albo tamto nie zadziała to pozostaje tylko jtag ale nikt nie potrafi napisać jak  :-? Ostatnio natknąłem się na opis jak za pomoca wewnętrznych komend BL przy pomocy mtty zrobić dumpa romu na kartę w hw 69xx lub 65xx, potem znalazłem komendy BL dla HTC i nie wiem jak ewentualnie ma sie to do HP tu link -> http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Hermes_BootLoader jest tam komenda lnbs która wydaje mi sie odpowiadać moim potrzebom ale po próbie aktualizacji wyskoczył jakis komunikat o błędzie. Nie wiem czy to nie przez to że próbowalem wcisnąc obraz z bin'a a nie nb ale niestety obrazu radia w nb nie mam mam tylko ceos w nba nbf i bin a radio w nbf i bin. Coś czuję że zaraz zabraknie mi pomysłów i siły do szukania i z HP zostanie tylko zwykły palm z GPS (dobrze że nie przycisk do papieru  :P )
aaa i jeszcze jedno, podjąłem próbe aktualizacji za pomocą sd ale wogóle nie mam możliwości upgrade z karty w BL, kupiłem nawet sandiska 512 bo wszyscy pisali że kingston nie bangla ale nic to nie pomoglo, czy wersja BL ma znaczenie ? u mnie się wyświetla G39 który niby jest traktowany jak G4 ale wiem że były wczesniejsze wersje BL G3.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2009, 20:08:24 wysłana przez Noon78 »