Nie mogę wysyłać sms/mms z HP 6515

• 6 Odpowiedzi
  • 767 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 14, 2007, 22:46:01 »
Witam

Mam dość dziwny problem z moim HW6515. Mianowicie smsy i mmsy po konfiguracji przychodzą bez problemu...ale nie mogę ich wysyłać. Opcja send jest "szara". Proszę o pomoc , bo nie lubię tracić na funkcjonalności ;/ Szukałem na forum,ale są same tematy o konfiguracji albo podwójnym wysyłaniu sms

z góry dziękuję

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 14, 2007, 23:18:21 »
banzajek

zrob HR SMSow sie nie konfiguruje bo on pobiera SMSC z karty SIM, chyba ze jakims dziwnym trafem usubales SMSC z karty co raczej malo prawdopodobne.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2007, 00:31:28 »
No tak ;) chodziło mi o autokonfigurację :) Hard reset pomógł częściowo ... smsy już się wysyłają,ale MMSy niekoniecznie... próbuje go wysłać,ale po kilku chwilach dostaję wiad. zwrotną że niestety,ale nie wyśle tej wiadomości ... tak jakby jednak nie mógł się połączyć z serwerem ;/

a co do karty sim to  nieusunąłem ale ona i tak jest dziwna :) potrafi mi niektóre telefony zwieszać , tak jakby powodowała mikrozwarcia ... ale to już offtop :)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 15, 2007, 01:21:53 »
MMS nie mają autokonfiguracji musisz wpisać ręcznie ( wejdź na stronę operatora i poszukaj ustawień które musisz wpisać)
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2007, 01:43:15 »
Jak by nie było skonfigurowane to bym nie dostawał też MMSów :) a te jak napisałem bez problemu przychodzą ;) Młody na forum jestem,ale coś tam ustawić potrafię :P Po prostu nie wiem co może być przyczyną tego,że nie chcą się wysłać wiadomości MMS ... czy jest może jakaś dodatkowa opcja która może tym zarządzać?? BTW - może znacie jakiś sensowniejszy program do obsługi wiadomości wszelkiego typu,ale działający na kwadracie??

Pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2007, 12:09:19 »
Oki... ten problem też już rozwiązałem... może komuś to pomoże:

Gateway zmieniłem na  213.158.194.226
a port na 8080

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 15, 2007, 18:25:16 »
nie wiem czy ktoś z was to czyta,ale ja chyba mam jakiś bardzo felerny model ;/ teraz jak ktoś do mnie dzwoni to po jednym , dwóch dzwonkach odrzuca ;/ może wiecie co to takiego?? Może jakiś soft to powodować?? Np. photo contacts pro?? (pytam a nie sprawdzam organoleptycznie bo w sumie nie chcę od nowa instalować potem jesli to będzie nie to :)