GPRS i szachy na HP IPAQ 614C

• 5 Odpowiedzi
  • 2059 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GPRS i szachy na HP IPAQ 614C
« dnia: Sierpień 03, 2008, 20:43:39 »
Na początku chcę wszystkich powitać ponieważ to mój pierwszy post.Staram się rozgryźć nowo nabytego Ipaq'a, i tak:
-nie radzę sobie z łączeniem poprzez orange gprs.Znaczy nie chcę żeby łączył (bo zżera kaskę, a można przecież przez wi-fi), a on nie pyta tylko łączy i tylko można dać anuluj. A jak nie zobaczę??Można to ustawić aby pytało czy łączyć??
-druga (mniej ważna) sprawa to szachy na PDA (jestem zapalonym graczem, mój syn także).Myślę tu o freeware.Może ktoś podeślę także link do dobrej stronki z programami na PDA.
Pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2008, 10:57:56 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: GPRS i SZASZKI na HP IPAQ 614C
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2008, 23:33:00 »
Witamy :)

Być może są jakieś programy czy zmiany w ustawieniach rejestru - ja jednak z tego nie korzystam a trzymam się prostej zasady: Jeśli najpierw włączysz kartę Wi-Fi i masz przez nią połączenie to każdy program będzie korzystał z Wi-Fi a nie z GPRSu. Pamiętając o tej zasadzie mam pełną kontrolę - jeśli mam używać Wi-Fi najpierw włączam Wi-Fi a później wywołuje program, który będzie się łączył. Jeśli połączenie ma być po GPRSie to od razu uruchamiam dany program :)
Co do szachów to przykro mi ale nie pomogę...

Pozdrawiam,
Bigu1975

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 04, 2008, 15:06:45 »
Znaczy nie chcę żeby łączył (bo zżera kaskę, a można przecież przez wi-fi), a on nie pyta tylko łączy i tylko można dać anuluj. A jak nie zobaczę??Można to ustawić aby pytało czy łączyć??

Podepnę się pod temat. Nie ma sposobu na zablokowanie łączenia się po GPRS??

Mam też Samsunga I600 z WM6 i tam w ustawieniach profilu GPRS zmieniam Connects to z Internet na Work i śpię za granicą spokojnie.

A tak, jak mi przyjdzie rachunek za roaming to będzie masakra.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2008, 21:29:33 »
Tutaj jest niezły trik co do gprs i działający !! podany przez kolegę Apollo:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=98154.0

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 08, 2008, 10:54:36 »
Tutaj jest niezły trik co do gprs i działający !! podany przez kolegę Apollo:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=98154.0

Niestety, po tamkim tricku na 6.1 chyba wszystko było OK (ale głowy nie dam, bo po downgrade dopiero zauważyłem problem).
Ale na 6.0 PL jak coś chce się połączyć, to telefon się budzi z uśpienia.

Odp: GPRS i szachy na HP IPAQ 614C
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2008, 13:41:38 »
Co do szachów ja posiadam Chess Mobile by Orneta również warcaby i GO!