Mp3 jako dzwonek w 614C

• 12 Odpowiedzi
  • 1273 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline TomaszSG

• 9
  • Sprzęt: HP iPAQ 614C
Mp3 jako dzwonek w 614C
« dnia: Sierpień 24, 2008, 14:11:36 »
Czy jest taka możliwość aby ustawić mp3 jak dzwonek? Jeśli tak to jak, trzeba skopiować do jakiegoś folderu?

Odp: Mp3 jako dzwonek w 614C
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2008, 14:41:05 »
Przytrzymujesz patyczek na utworze, otwiera się menu i: "ustaw jako dźwięk dzwonka"

*

Offline TomaszSG

• 9
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2008, 16:22:21 »
Zrobiłem tak jak napisałeś i wyświetlił mi się oto taki komunikat: Wystąpił błąd podczas kopiowania dźwięki...Nie można ustawić tego dźwięku jako dzwonka. Upewnij się że na urządzeniu jest wystarczająco dużo miejsca.
Wolne miejsce jest więc w czym może być problem?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2008, 17:25:53 »
może są ograniczenia wielkości dzwonka w tym modeli...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Netzmark

• **
  • 137
  • Sprzęt: HP-614c
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2008, 16:44:43 »
Jak wrzucisz mp3 w \Windows\Rings to powinno Ci zadzialac od razu bez zadnego dodatkowego deklarowania gdzies ze dany file ma byc dzwonkiem.
Ja wrzucilem 6.5MB-towy kawalek IronMaiden i gra jak trzeba. Oprocz tego ze tak samo jak wszystko inne - czyli za cicho :-(  No ale to juz inny problem...

pozdro!

*

Offline TomaszSG

• 9
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2008, 20:59:53 »
Dokładnie tak ;) udało mi się jakoś do tego dojść. A co do głośności to racja cicho, i nic nie da się z tym zrobić? A tak przy okazji jak dodać nowe dzwonki do powiadomienia o nowych wiadomościach sms?

*

Offline d@r

• *
  • 88
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2008, 00:52:22 »
Hej. A ja mam inny sposob: uzylem foobara2000 i przekonwertowalem sobie 30sec kawalka (Running Wild:) do wav stosujac korektor (oraz fade in i fade out) z DSP, gdzie podbilem srodek i gore o jakies dB (nie pamietam juz ile - testowalem). Mam dzieki temu bardzo glosne dzwonki, ktore daja zyc wbudowanej piszczalce - oryginalnie bylo za duzo niskich Hz.
Pozdrawiam, Darek

*

Offline Netzmark

• **
  • 137
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2008, 10:29:49 »
d@r - nice idea  :). Podrzuc gdzies taki zmodyfikowany wav to wszyscy potestujemy czy faktycznie brzmi donosniej czy tylko Tobie sie tak wydaje  :)

*

Offline apollo78

• *
  • 64
  • Sprzęt: Modecom  MX2
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 27, 2008, 09:01:37 »
Witam,

znalazłem jeszcze inni sposób na dzwonki mp3 - używam WM6.1 v1.4 - w Settings jest RingTones który po odpaleniu pokazuje wszystkie pliki .wav i .mp3 na maszynie łączne z karta pamięci wystarczy wybrać interesujący nas utworek i kliknąć na ADD. Następnie z Settings- Personal- Sounds & Notification w zakładce Notifications wybrać w Ring tone wybrany wczesniej utworek MP3.

/pozdrawiam
-----------------
Modecom  MX2 ver. Sirf V
AM 6.10e

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 27, 2008, 13:54:15 »
Ale u mnie w WM 6 jest tak samo - i działa całkiem głośno  :smile:

*

Offline Netzmark

• **
  • 137
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2008, 10:23:27 »
kaks, Ty masz chyba jakis sluch wyczulony muzycznie  :).
Problem kiepskiej glosnosci z pewnoscia jest rzeczywisty a nie urojony skoro nawet serwis HP przyznaje ze to kibel i ze producent obiecuje poprawke tego...

No chyba, ze Ci przez pomylke na produkcji jakis glosniczek moze inny wsadzili :D

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 28, 2008, 12:33:00 »
Wtrącę swoje trzy grosze...

Problem zapewne istnieje ale może nie każdy go zauważa. W chwili obecnej ja mogę powiedzieć, że iPAQ nie gra za głośno, szczególnie dla trybu głośnomówiącego. I dla mnie jest to jakiś tam problem (zostawiając z boku sprawę niefortunnego umieszczenia głośniczka z tyłu obudowy).
Natomiast jeśli chodzi o głośność dzwonków to to czy ktoś widzi tu problem zależy pewnie od tego jak dany dzwonek (wav, mp3) został przygotowany. Są dzwonki ciche i są też głośne - dobry sposób zaproponował tu D@r, który obrabia dźwięki podbijając ich poziom głośności. Jest to bardzo dobry sposób stosowany przeze mnie już w innym urządzeniu HP - rw6815.
Widać, że nasze poczciwe HP ma problem z głośnością dźwięków dla różnych scenariuszy, gdzie np. dźwięk podawany na słuchawkę BT dla voicecommandera jest za głośny (przesterowany wręcz) a na tej samej słuchawce rozmówca jest już słyszany gorzej. Podobnie z głośniczkiem :)

Pozdrawiam,
Bigu1975

*

Offline Netzmark

• **
  • 137
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 28, 2008, 14:25:10 »
Taaaa Bigu, masz swieta racje - tryb glosnomowiacy to juz wogole masakra co do glosnosci...

A przy okazji: bawiac sie w lekkie spalszczanie 6.1eng zaczalem sie pierwszy raz w zyciu bawic voicecommanderem zeby go przegrac do 6.1. Niezle mnie rozbawil, akcent jakis spod Moskwy chyba a odczytywanie nazw programow to juz prawdziwy kabaret "vindowz gooogle searh"  :)
Rozpoznawanie mowy wrecz zaje***:
- "Polacz z Marek Ranecki"
- "Czy Arek Kosicki jest dobrze?"
- "qrwa nie!"
 :P

Chyba sobie odpuszcze te zabawe, szkoda czasu...