h6340 po zmianie romu na najnowszy spadł zasięg wifi (?)

• 2 Odpowiedzi
  • 624 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline clony

• 18
  • Sprzęt: Eten x800, xda IIs
« dnia: Sierpień 26, 2006, 14:28:53 »
Witam. jestem posiadaczem ipaq h6430. w oryginalnej wersji romu 1.00 łączyłem się access pointem oddalonym od mojego domu o 500m, siła sygnału była co prawda słaba, ale internet dzialal bezproblemowo, radio internetowe nie miało lagow, mp3ki sciagaly sie w mig. po zmianie romu na najnowszy tj. 1.11 ipaq nie widzi tej sieci bezprzewodowej, mimo ze postawilem go na stacji dokującej idelanie w tym samym miejscu co przed zmianą romu. nie mam pojęcia co się mogło stać, zainstalowałem też program wififofum, ale on tez nic nie widzi. czy ktos moze wie jak rozwiązac ten problem?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 26, 2006, 15:04:32 »
upewniłeś się że chodzi o zasięg? tzn. jak podejdziesz te 500m do AP to łączy się bez problemu?

*

Offline clony

• 18
  • Sprzęt: Eten x800, xda IIs
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2006, 15:20:19 »
podjechalem pod antenę nadajnika i się łączy. jak wracam do domu to już nie działa. nie wiem co jest grane, ale wątpię żeby to była wina pogody. czasami pada deszcz ale wczesniej nie miało to znaczenia bo jak przestało padać to i tak się łączyło. nadajnik jest mniej więcej w prostej linii z moim ipaq, po drodze są 2 drzewa i moje okno. teraz pogoda jest w miarę dobra. i jak zdiagnozować ten problem;/ ?

edit:
może zmienić firmware od wifi na starszy, ten przed aktualizacja romu? o ile taka mozliwosc wogole isnieje...