Miernik transferu

• 4 Odpowiedzi
  • 2501 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Miernik transferu
« dnia: Wrzesień 26, 2008, 22:46:18 »
Hi,

Posiadam IPAQ hw6515 i mam dwa pytania.
Czy istnieje jakiś program (sposób) by zliczać ilość sciągnietych danych w kB? (powiedzmy że nie chcę przekroczyć 10MB miesięcznie)

Gdy łączę się z internetem (ORANGE) mój modem pracuje w w trybie GPRS, wydaje mi się że EDGE jest chyba szybszy. Jak można go włączyć na tym IPAQ'u?

Dzięki
Shark

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Miernik transferu
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2008, 12:30:56 »
Hi,

Czy istnieje jakiś program (sposób) by zliczać ilość sciągnietych danych w kB? (powiedzmy że nie chcę przekroczyć 10MB miesięcznie)

Gdy łączę się z internetem (ORANGE) mój modem pracuje w w trybie GPRS, wydaje mi się że EDGE jest chyba szybszy. Jak można go włączyć na tym IPAQ'u?

Dzięki
Shark

programów do kontroli transferu jest sporo, znajdziesz o tym duzo inf na forum. Odnośnie sieci - rozróżnialność między GPRS/EDGE zależy tylko od sieci - jeśli jest EDGE, PDA przełącza sie automatycznie na EDGE, jeśli nie ma, pracuje po GPRS.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2008, 13:38:55 »
Hi,

Dzięki
Shark
programów do kontroli transferu jest sporo, znajdziesz o tym duzo inf na forum. Odnośnie sieci - rozróżnialność między GPRS/EDGE zależy tylko od sieci - jeśli jest EDGE, PDA przełącza sie automatycznie na EDGE, jeśli nie ma, pracuje po GPRS.
EDGE i GPRS to w istocie prawie to samo. Jesli telefon obsługuje EDGE i znajduje się w zasięgu sieci GSM obsługującej EDGE to chodzi w trybie EDGE i to tyle.
ISTQB Certified Tester

*

Dżeju

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2008, 16:26:24 »
Polecam Efficasoft: http://www.efficasoft.com/gprsmonitor/index_sp.html
oraz SPB: http://www.spbsoftwarehouse.com/products/gprsmonitor/?pl.
Obydwa mierzą bardzo dobrze, zaś SPB ma więcej możliwości. Osobiście przetestowałem dokładnie oba i polecam.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 27, 2008, 16:28:32 »
Co do tego edge to cholera wie jak jest w hw6515 - miałem i niby to ma edge ale nigdzie w systemie nie uraczyłem takiej informacji...