Kontakty na sim 6340

• 5 Odpowiedzi
  • 741 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kontakty na sim 6340
« dnia: Luty 06, 2006, 10:31:54 »
Witam.

Szukałem w szukajce, ale chyba nie mogę się z nią dogadac:(.
Pytanie- jak zgrać kontakty z Ipaq 6340 na kartę sim? i czy jest możliwość, zeby każdy nowo dodawany kontakt zapisywał się na karcie sim? Synchronizuje kontakty z outlook`iem, ale nie wszystkie się synchronizują.

proszę o pomoc.

pozdrawiam

Re: Kontakty na sim 6340
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2006, 11:16:48 »
Jesli przy kontakcie w outloku masz wpisany numer telefonu jako "inne" to ci sie nie pokaze w 6340. musisz zmienic na tel. lub tel komorkowy.

Re: Kontakty na sim 6340
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2006, 19:40:38 »
Cytat: "Silver200"

Pytanie- jak zgrać kontakty z Ipaq 6340 na kartę sim? i czy jest możliwość, zeby każdy nowo dodawany kontakt zapisywał się na karcie sim? Synchronizuje kontakty z outlook`iem, ale nie wszystkie się synchronizują.

Czesc,

Jak skopiowac na Simkarte? Nie wiem i raczej nie chce wiedziec.
Kazdy kontakt na simkarcie moze miec tylko jeden numer telefonu i koniec.
Twoj PDA jak i pewnie telefon do ktorego chcesz przeniesc kontakty obsluguje standard vCard, pozwalajacy na zapisanie wiecej niz jednej informacji.
Jesli poprawisz w Outlooku, co jest zmudne ale mozna sobie pomagac, to bedziesz mial rowniez porzadek w PDA.

Zrob sobie test.
Utworz na PDA nowy sztuczny kontakt.
Zapisz do niego wszystkie mozliwe dane.
Zrob synchronizacje z Outlookiem.
Zobacz co gdzie sie pojawilo i tak samo "poukladaj" pozostale kontakty.

Jesli to zrobisz raz a dobrze korzysci bedziesz mial przez lata.

Ja zrobilem sobie porzadek juz kilka lat temu, jeszcze na Nokii 3650 i do tej pory sobie to chwale. Synchronizcja via Outlook, pozwolila mi na przejscie na PDA w ciagu kilkunastu minut.

Drobna sugestia.
Telefony staraj sie zapisywac w formie (przyklad dla Polski)
+48 (501) 100100
Koniecznie +48 [spacja] (501) [spacja] 100100
Jesli pozniej zobaczysz taki numer w Outlloku to zrozumiesz dlaczego tak.

Jako wskazowke powiem, ze taki numer bedzie poprawnie dzialal nawet w dziwnych roamingach.

--
Pozdrowienia
Pawel Durys

Kontakty na sim 6340
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2006, 21:35:15 »
Jak ja lubię odpowiedzi nie na temat  :twisted: tak więc soft dostarczany z urządzenie nie pozwala zapisywać żadnych informacji na karcie sim, z ciekawszych rzeczy korzysta on z niej jedynie przy weryfikacji sieci oraz przy jawnym korzystaniu z modułu GSM, kontakty można wyciągnąć z karty i to by było na tyle.

Kontakty na sim 6340
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2006, 17:34:48 »
Cytat: "mroczny"
Jak ja lubię odpowiedzi nie na temat

To sie ciesze.
Cytat: "mroczny"
tak więc soft dostarczany z urządzenie nie pozwala zapisywać żadnych informacji na karcie sim

Z tego co wiem, to niestety tak jest.

--
Pozdrowienia
Pawel Durys

Pytanie Retoryczne, co do twojej uszczypliwosci.
Jestes pewien, ze ktos szukajac w archiwum "SIM Kontakty" nie bedzie zainteresowany tym co napisalem?

Kontakty na sim 6340
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 14, 2006, 20:38:25 »
Jestes pewien, ze ktos szukajac w archiwum "SIM Kontakty" nie bedzie zainteresowany tym co napisalem?

Uważam, że forum powinno służyć głównie do pomocy jego użytkowników. Jest to oczywiście swego rodzaju kopalnia wiedzy o tematyce. Jednak wypisując swoje doświadczenia, o które nie pytał kolega Silver200 odstępujesz od tego zagadnienia i schodzisz z toru. Pomyśl, gdyby na pytanie dotyczące wyboru PDA pomiędzy 63xx a 65xx <temat Co Wybrać ???> ludzie nagle zaczeli wypisywać swoje doświadczenia i przemyślenia na temat swoich IPAQ które nie mają nawet modułu GSM. Powstałby swego rodzaju chaos.

Twoja rada nie tyczy się kontaktów na karcie SIM bo o nich wspominasz
Jak skopiowac na Simkarte? Nie wiem i raczej nie chce wiedziec.

więc jeżeli w/g ciebie  temat SIM kontakty dotyczy jak wprowadzaćdane do ksiażki adresowej MS Outlook, to oczywiście masz rację, ja natomiast nie widzę nic wspólnego między jednym a drugim, oprócz tego co napisałem.

Chciałbym zaznaczyć, że mój komentarz nie jest skierowany przeciw Tobie, miałem okazję oglądać fora, na których wszyscy pisali o wszystkim, ale tego typu fora stawały się blogami, bo cokolwiek w nich odszukać było nieszczęśliwie ciężko.

Pozdrawiam