witajcie. zapełniłem pół strony w dziale serwisowanie odnośnie mojego iPAQ hw6515d, a tu mam dla Was 2 tematy. Może ktoś już miał i poradził sobie z nimi.
1. podczas serfowania na necie EDGE/GPRS (połączenie przekazuje przez BT do kompa stacjonarnego) nie mogę odebrać rozmowy przychodzącej. wszystko jakby "wisi" potem rozłączam GPRS i mogę oddzwonić do rozmówcy. (zasięg i bateria oki.)
2. pisałem o tym w dziele serwis - ale to chyba tutaj bardziej ...
Po zainicjowaniu połączenia głosowego, po około 2-5 sekundach wyłącza się rozmowa i przy antence na wyświetlaczu pojawia się wykrzyknik. ipod jest włączony, ale rozmowa przerwana.
klikam na antene, prosi o pin, potem czekam, czekam, klikam ponownie to prosi o 15 sekund bo telefon jest na razie nie aktywny.. czekam i potem oki. dzwonie znów i to samo, a za 3, 4 razem jest oki. potem tydzień jest oki, potem znów jakiś felerny czas/dzień. Nie zależy to od zasięgu, czy stanu baterii.
3. podczas nawigacji MapaMap nie można odebrać rozmowy, tj można ale MapaMap się wyłącza to chyba nomalne bo mam zbyt mało ramu czy tak ?
Proszę o pomoc. czy to ktoś miał ? czy SR pomoże czy tylko HR i może trzeba zrobić upgrade ?? ja mam wszystko oryginalne jak po zakupie.