Kilka pytan odnosnie HP 614c

• 6 Odpowiedzi
  • 1056 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytan odnosnie HP 614c
« dnia: Wrzesień 24, 2008, 11:48:26 »
Witam, od kilku tygodni zastanawiam sie nad kupnem "telefonu", jednak jednoczesnie bardzo przydatny bedzie mi Windows na nim. Dlatego moj wybor padl (?) na HP 614c, jednak mam kilka pytan/watpliwosci. Bardzo bym prosil o pomoc kogos kto mial stycznosc z tym PDA (jak najdluzej ;))

1. Jak wyglada dlugosc dzialania baterii? Ile tak mniej wiecej ona trzyma przy srednim uzywaniu? Zamierzam rowniez kupic baterie 3000 mAh i jak ona "dziala" w stosunku do standardowej baterii?
2. Podczas szukania informacji o tym pda natknalem sie na problemy uzytkownikow dotyczace wysylania smsow (tylko nie pamietam czy to bylo zwiazane ze slownikiem T9 ktorego uzywam praktycznie zawsze :/), czego to dokladnie dotyczy?
3. Jak wygladaja zdjecia/filmy nagrywane aparatem? Nie moglem znalezc nigdzie zadnych zdjec zrobionych tym HPkiem, moglby ktos zaprezentowac? :) sa one w ogole "znosne"? :)
4. Jaka jest jakos wykonania? Czy telefon jest wytrzymaly? (w takim stopniu, zeby wytrzymac np. przypadkowy upadek)
5. Z doswiadczenia wiem, ze w roznych telefonach sa rozne glosniczki przez co w niektorych lepiej slychac rozmowce a w niektorych gorzej, jak to wyglada w tym wypadku?

Narazie tyle pytan przychodzi mi do glowy, jak sobie przypomne to dopisze. Bardzo prosze o odpowiedz

Pozdrawiam :)

EDIT:

kolejne pytanie :P
zauwazylem, ze cena HP ANG i HP PL to roznica ok 200 zl, czym to sie rozni poza jezykiem (gwarancja, czy cos?). Czy jak kupie z angielskim systemem to czy bede mogl zmienic go na PL bez konsekwencji? (tzn. utrata gwarancji czy cos)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 12:01:59 wysłana przez cialek »

Odp: Kilka pytan odnosnie HP 614c
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 02, 2008, 22:18:58 »
standardowa bateria spokojnie trzyma 1 dzień
mam wersję angielską i nie ma tam polskiego słownika T9
zdjęcia znośne, choc często brudzi się obiektyw
wykonanie oceniam na dobre. Spadł mi niestety parę razy - konsekwencją tego jest małe pęknięcie
głośnik możesz sobie regulować. Słychać dobrze

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2008, 23:30:05 »
1.Mi bateria trzyma tak z 2 dni, oczywiście gadam trochę i pisze dużo sms, słucham muzyki dość często.
2. Mam polska wersje, tam jest chyba T9 ale nie działa xD ale wg mnie dużo szybciej pisze się rysikiem.
3. Zdjęcia są dobrej jakości, a filmy przyznam że mogłyby być lepsze.
4. Ten PDA jest trwały, chociaż nie wygląda xD.
5. Do rozmowy jest super, chociaż osobiście wolę przez słuchawki. Za to do odtważania muzyki nie polecam.
6. Ja zmieniłem system z Holenderskiego xD na Polski bez żadnych konsekwencji chyba :P

pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2008, 19:24:35 »
Ja jestem posiadaczka HP 914c z bateria 3080mAh. Ta bateria trzyma intensywnego uzytkowania cale 6 dni, wiec w przypadku 614c powinno byc podobnie (chociaz ekran jest wiekszy niz w moim 2,4"). Dzwiek oki, bardzo wytrzymala obudowa-taka masywna. Zdjecia moim zdaniem slabsze niz w SE k510i, ale to zalezy juz od oswietlenia, filmy bardzo slabe, klawiatura qwerty cudowna. Dobrze sie rozmawia przez telefon, dzwonek jest dosc glosny (taki jak w normalnym telefonie), odtwarzanie muzyki poprawne. Mysle ze w 614 jest podobnie.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2008, 19:57:48 »
a to aku oryginał z HP czy jakas podróbka?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2008, 11:51:36 »
Nie wiem czy to do mnie bylo pytanie ale ja mam taki aku:
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/sm/WF06c/A1-329290-329223-329260-329260-3552725-3552729.html
To jest 3800mAh a nie 3080mAh. Przepraszam za literowke.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 27, 2008, 13:19:31 »
tak, do Ciebie. niezły, ale też drogi...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...