Witam, od kilku tygodni zastanawiam sie nad kupnem "telefonu", jednak jednoczesnie bardzo przydatny bedzie mi Windows na nim. Dlatego moj wybor padl (?) na HP 614c, jednak mam kilka pytan/watpliwosci. Bardzo bym prosil o pomoc kogos kto mial stycznosc z tym PDA (jak najdluzej

)
1. Jak wyglada dlugosc dzialania baterii? Ile tak mniej wiecej ona trzyma przy srednim uzywaniu? Zamierzam rowniez kupic baterie 3000 mAh i jak ona "dziala" w stosunku do standardowej baterii?
2. Podczas szukania informacji o tym pda natknalem sie na problemy uzytkownikow dotyczace wysylania smsow (tylko nie pamietam czy to bylo zwiazane ze slownikiem T9 ktorego uzywam praktycznie zawsze :/), czego to dokladnie dotyczy?
3. Jak wygladaja zdjecia/filmy nagrywane aparatem? Nie moglem znalezc nigdzie zadnych zdjec zrobionych tym HPkiem, moglby ktos zaprezentowac?

sa one w ogole "znosne"?

4. Jaka jest jakos wykonania? Czy telefon jest wytrzymaly? (w takim stopniu, zeby wytrzymac np. przypadkowy upadek)
5. Z doswiadczenia wiem, ze w roznych telefonach sa rozne glosniczki przez co w niektorych lepiej slychac rozmowce a w niektorych gorzej, jak to wyglada w tym wypadku?
Narazie tyle pytan przychodzi mi do glowy, jak sobie przypomne to dopisze. Bardzo prosze o odpowiedz
Pozdrawiam

EDIT:
kolejne pytanie
zauwazylem, ze cena HP ANG i HP PL to roznica ok 200 zl, czym to sie rozni poza jezykiem (gwarancja, czy cos?). Czy jak kupie z angielskim systemem to czy bede mogl zmienic go na PL bez konsekwencji? (tzn. utrata gwarancji czy cos)