Kilka pytań dot. rw6815 (budzik,sygnalizacja)

• 13 Odpowiedzi
  • 2068 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Hubi1

• 13
Kilka pytań dot. rw6815 (budzik,sygnalizacja)
« dnia: Wrzesień 13, 2007, 10:53:54 »
Witam i dziekuję za pomoc w poprzednim wątku
Jestem od wczoraj posiadaczem nowiutkiego rw6815. Po przebrnięciu przez instrukcję i kilkugodzinną sesję z urządzeniem nasuwa mi się kilka pytań, na które nie mogłem odszukać info na forum:

1. budzik - nie mam jako takiego - jest tylko ustawiany alarm, który spełniałby dobrze swoją rolę gdyby chciał powtarzać dźwięk do czasu, aż go wyłączę. Po ustawieniu opcji na "Powtórz" włącza się w ustawionym czasie, ale powtarza dźwięk tylko 4x i koniec. Jak do tego czasu nie zdążę się obudzić, to będzie jazda...

2. do jakiego folderu należy skopiować pliki muzyczne, aby pojawiły się w polu wybory dzwonka/alarmu?

3. w Ustawieniach>Dźwięki i powiadomienia>Powiadomienia jest opcja Migaj przez (i czas do wyboru). Ponieważ ekran wygasza się po zadanym czasie nie mam możliwości sprawdzenia (bez naciśnięcia przycisku zasilania ) czy nie ma nieodebranych połączeń. Myślałem, że włączenie Migaj umożliwi wizualną sygnalizację w stanie uśpienia. Niestety nic się nie dzieje (pojawia się tylko ikonka nieodebranego połączenia i notatka z powiadomieniem) a diodka miga tak jak zwykle. Mógłby mi ktoś wytłumczyć po co ta funkcja?
W dziale download znalazłem kilka programów z budzikiem i wtyczkami do Today, ale nie bardzo wiem co zainstalować. Proszę o pomoc

4. i ostatnie pytanie - korzystam z GPRS do łączności z netem. Nigdy nie korzystałem z wi-fi i hotspotów. W Poznaniu jest kilka takich punktów i chciałbym w weekend przetestować ich działanie. Proszę w kilku słowach wyjaśnić jak mam ustawić palma aby móc łączyć się z netem przez wi-fi. Czy trzeba przełączyć z GPRS na wi-fi, czy jest to automatyczne.

Przepraszam za tyle pytań, ale za diabła nie wiem jak w/w działa.
Dla zainteresowanych: kupiony rw6815 ma polski interfejs i polskojęzyczną dokumentację (w tym dość bogatą instrukcję obsługi). Jeśli ktoś z Was potrzebuje wyjaśnień lub tłumaczenia to służę uprzejmie...

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
Odp: Kilka pytań dot. rw6815 (budzik,sygnalizacja)
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 13, 2007, 14:35:38 »
2. Do folderu Windowsa - pliki muszą być w formacie wav.
3. Jeśli dobrze rozumiem to można w ten sposób ustawić czy czerwona dioda ma mrugać i jak długo przy powiadomieniach.
4. Włączasz Wi-fi, HP się połączy z hot spotem i powinno śmigać.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline Hubi1

• 13
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 14, 2007, 08:52:09 »
2. Do folderu Windowsa - pliki muszą być w formacie wav.
3. Jeśli dobrze rozumiem to można w ten sposób ustawić czy czerwona dioda ma mrugać i jak długo przy powiadomieniach.
4. Włączasz Wi-fi, HP się połączy z hot spotem i powinno śmigać.

Ad.2. - właśnie o to mi chodzi. Mimo ustawienia Migaj np. dla nieodebranych połączeń lub SMS-ów nic się nie dzieje- tzn. nie miga nic oprócz zielonej diodki, która miga cały czas sygnalizując łączność z siecią GSM. Jak ustawić powiadomienie miganiem, aby działało (zaznaczyłem Migaj przy powiadomieniach , ale nie działa)

*

Offline ja456

• 1248
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 14, 2007, 11:53:33 »
Szczerze mówiąc nie wiem czy da się jakoś włączyć/włączyć miganie diody (czerwona dioda). Udało mi się znaleźć jedynie jak długo dioda ma powiadamiać np. o nieodebranym SMSie.

*

Offline Hubi1

• 13
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 14, 2007, 12:07:23 »
ale u ciebie to działa?

*

Offline ja456

• 1248
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 14, 2007, 12:26:34 »
U mnie to działa, poza tym mam ustawione przypominanie dźwiękiem co 5 minut.

*

Offline Hubi1

• 13
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 14, 2007, 12:41:07 »
Edit
..no tak teraz działa..trzeba tylko po wykoananiu ustawień zrobić restart. Nie mogę się przyzwyczaić, że to komp.
BTW - teraz głupie pytanie - jak mam całkowicie wyłączyć urządzenie? Jak nacisnę przycisk power, to wszystko się wyłącza, ale wciąż moga diodka aktywności sieci GSM. Jak zrestartować urządzenia? Ja zrobiłem miękki reset, ale czy można inaczej?

*

Offline ja456

• 1248
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 14, 2007, 14:16:26 »
Nie można go całkowicie wyłączyć (chyba, że przez wyjęcie baterii). Jest program do wyłączania ekranu i wykonywania soft i hard resetu (psShutXP) działa jak manager w windzie z PC. Najlepiej reset robić rysikiem, bo jak się PDA zawiesi to psShutXP jest wtedy bezużyteczny :P

*

Offline robsme

• 15
  • Sprzęt: HTC Topaz
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 25, 2010, 13:30:21 »

2. do jakiego folderu należy skopiować pliki muzyczne, aby pojawiły się w polu wybory dzwonka/alarmu?

Wystarczy wgrać do głównego katalogu Karty Pamięci - może to być wav i mp3

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 25, 2010, 22:44:36 »

Wystarczy wgrać do głównego katalogu Karty Pamięci - może to być wav i mp3

z zawodu jesteś górnikiem?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 26, 2010, 08:49:58 »

Bikekowal skad to pytanie :grin:? Znacie się :D?

*

Offline robsme

• 15
  • Sprzęt: HTC Topaz
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 26, 2010, 20:02:21 »

Nie, nie jestem.
Ale jeżeli chodzi ci o odkopanie tematu, to napisałem to dla innych, którzy tu może kiedyś wejdą.
Tak jak ja i nie znalazłem odpowiedzi. Ale doszedłem sam do tego, że nie należy wrzucać mp3 do innych katalogów niż głównego na karcie, aby móc używać ich jako dzwonków. W kilku poprzednich postach, ktoś napisał, że tylko wav, a to nie prawda. Ale sorki, że się narzucam.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 26, 2010, 23:19:33 »

Bikekowal skad to pytanie :grin:? Znacie się :D?

zobacz na datę ostatniego postu przed postem robsme... górnik?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 26, 2010, 23:21:34 »

Nie, nie jestem.
Ale jeżeli chodzi ci o odkopanie tematu, to napisałem to dla innych, którzy tu może kiedyś wejdą.
Tak jak ja i nie znalazłem odpowiedzi. Ale doszedłem sam do tego, że nie należy wrzucać mp3 do innych katalogów niż głównego na karcie, aby móc używać ich jako dzwonków. W kilku poprzednich postach, ktoś napisał, że tylko wav, a to nie prawda. Ale sorki, że się narzucam.

nie trzeba wav, albo inaczej. zależy to od ROMu. Przynajmniej w rw6828 zależało. i przestań z tym narzucaniem, nie cierpie jak ktoś się kaja za to, że coś tam napisał. Wykopki też dobra rzecz.