Witam i dziekuję za pomoc w poprzednim wątku
Jestem od wczoraj posiadaczem nowiutkiego rw6815. Po przebrnięciu przez instrukcję i kilkugodzinną sesję z urządzeniem nasuwa mi się kilka pytań, na które nie mogłem odszukać info na forum:
1. budzik - nie mam jako takiego - jest tylko ustawiany alarm, który spełniałby dobrze swoją rolę gdyby chciał powtarzać dźwięk do czasu, aż go wyłączę. Po ustawieniu opcji na "Powtórz" włącza się w ustawionym czasie, ale powtarza dźwięk tylko 4x i koniec. Jak do tego czasu nie zdążę się obudzić, to będzie jazda...
2. do jakiego folderu należy skopiować pliki muzyczne, aby pojawiły się w polu wybory dzwonka/alarmu?
3. w Ustawieniach>Dźwięki i powiadomienia>Powiadomienia jest opcja Migaj przez (i czas do wyboru). Ponieważ ekran wygasza się po zadanym czasie nie mam możliwości sprawdzenia (bez naciśnięcia przycisku zasilania ) czy nie ma nieodebranych połączeń. Myślałem, że włączenie Migaj umożliwi wizualną sygnalizację w stanie uśpienia. Niestety nic się nie dzieje (pojawia się tylko ikonka nieodebranego połączenia i notatka z powiadomieniem) a diodka miga tak jak zwykle. Mógłby mi ktoś wytłumczyć po co ta funkcja?
W dziale download znalazłem kilka programów z budzikiem i wtyczkami do Today, ale nie bardzo wiem co zainstalować. Proszę o pomoc
4. i ostatnie pytanie - korzystam z GPRS do łączności z netem. Nigdy nie korzystałem z wi-fi i hotspotów. W Poznaniu jest kilka takich punktów i chciałbym w weekend przetestować ich działanie. Proszę w kilku słowach wyjaśnić jak mam ustawić palma aby móc łączyć się z netem przez wi-fi. Czy trzeba przełączyć z GPRS na wi-fi, czy jest to automatyczne.
Przepraszam za tyle pytań, ale za diabła nie wiem jak w/w działa.
Dla zainteresowanych: kupiony rw6815 ma polski interfejs i polskojęzyczną dokumentację (w tym dość bogatą instrukcję obsługi). Jeśli ktoś z Was potrzebuje wyjaśnień lub tłumaczenia to służę uprzejmie...