Witam i dziekuje za szybka odpowiedz.
Faktycznie nie napisalem jakiego mam operatora, przebywam obecnie za granica i korzystam z angielskiego "o2", wszystko co napisales praktykowalem juz wczesniej, wszystko jest dobrze ustawione, wszystkie emaile, mms-y wysylaja sie i dochodza, smsy tez jak najbardziej dochodza do mnie, ale...mysle ze nie dokonca zrozumiales moj problem, moze zle sie troche uscislilem, wiec jeszcze raz: >pisze sms>wysylam a nastepnie dostaje info :"Your text message cannot be sent", po czym dostaje kolejne info o stanie konta czyli pobralo pieniadze i w rzeczywistosci sms zostal wyslany, ale zapisuje go nie w wyslanch tylko jako robocze, co zauwazylem ze jak zrobie reset, wysylam pierwsze wiadomsci wysylaja sie(te do 160znakow) chociaz tez roznie bywa, napewno gdy wysle wiadomosc dluzsza niz 160 znakow pokaze mi sie taki komunikat, tak czy inaczej wiadomosc przewaznie ale nie zawsze jest wysylana(bez wzgledu na komunikat).Co jeszcze sie dopatrzylem po tym komunikacie nie moge w zaden sposob sprawdzic stanu konta, jedynie po zakonczeniu rozmowy wyswietli sie automatycznie.Jeszcze jedno info sie pokazuje na dole ekranu ale tylko przy dlugich smsach "error synchronizing"-tego nie rozumiem, co mam synchronizowac do smsow.
Sprawdzalem inna karte sim,ale tego samego poeratora i to samo, nie wiem jak z innymi operatorami bo obecnie nie posiadam zadnej innej karty sim, moze troche zakrecilem ale w taki to wlasnie sposob zachowuje sie moj ppc

Nie mam pojecia co jest, obie karty w innych tel dzialaja normalnie..brak juz mi pomyslow.
Pozdrawiam.