Jaką maksymalnie karte pamięci można wsadzić do ipaq 614c

• 35 Odpowiedzi
  • 6811 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Jaką maksymalnie karte pamięci można wsadzić do ipaq 614c
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 24, 2008, 16:19:06 »
Gdyby tak było, to karta Class6 powinna u mnie działać (Class6 jest szybsze od Class4), a tak nie było. Tak jak pisałem, mam teraz jakiegoś powolnego Kingstona 2GB i działa.

« Odpowiedź #31 dnia: Październik 24, 2008, 17:05:40 »
A może tylko na 4 klasie szybkości działa nasza 614

*

Offline scottie

• *
  • 97
  • Sprzęt: Palm Pre2, (HTC TP2 + AM Europe)
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 05, 2008, 16:27:14 »
Zamieniłem SanDiska 8GB na 16GB i mam małe problemy:

1. Po soft resecie za pomocą patyczka (czyli emergency reset - prawy dolny róg iPAQ'a) nie widzi mi karty w urządzeniu. Z 8GB nie było problemu...
Po soft resecie, a właściwie wyłączeniu poprzez przytrzymanie OFF - karta działa OK.

2. Podczas instalacji Automapy 5.2, instalator źle odczytuje pojemność karty, pokazuje dostępne 4GB z kawałkiem ....

Jakieś rady, szczególnie dot. pkt. 1 ???
Pozdrawiam, Adrian

« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 25, 2008, 18:44:50 »
U mnie tak samo problemy są z kartą SanDiska 4GB SDHC (SanDisk Mobile Ultra High Performance Class 6). Przy pierwszym wsadzeniu do telefonu, Hpek widział Storage Card, ale po wejściu na kartę było pusto, potem zaczęły się samoczynnie tworzyć dziwne pliki (po wsadzeniu później tej karty do czytnika oczywiście żadnych dziwnych plików nie było). Drugie wsadzenie i kolejne już karty nie było widać. Karta Kingstona 2GB chodzi OK.

« Odpowiedź #34 dnia: Luty 04, 2009, 21:09:08 »
Ja po resecie za pomocą patyczka na swoim sprzęcie nie mam żadnych problemów z kartą 16 gb  SanDisc. Po wczytaniu mapy 5.3 żadnych problemów. I zresztą, żadnych problemów z czymkolwiek dotyczącym karty. Śmiga aż miło...

« Odpowiedź #35 dnia: Luty 05, 2009, 18:11:21 »
A ja dorzucę jeszcze jedną rzecz do przemyśleń  :ok::
Bez problemu działa 4GB Kingstona Class4 ale uwaga ! - wyprodukowana w Japoni (fizyczny napis na karcie Made in Japan).
Made in Taiwan działała niestabilnie (przy próbie wgrania pliku powyżej kilkuset kB z pomocą WM5torage następował zwis, również programy zainstalowane na karcie czy korzystające z niej wysypywały się). Sandiskowe Class6 (czy to 8GB czy 4GB) nie były nawet widziane przez system.

P.S.
Jak kupię 8GB lub 16GB Kingstona Class4 Made in Japan to znów podzielę się info czy chodzą.

EDIT:
Sandisk 8GB Class 2 chodzi bez problemu. (jak ktoś chce namiary na sprzedawcę z alle 80zł z przesyłką i malutkim czytnikiem USB Sandiska to zapraszam na pw).
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 19:59:10 wysłana przez snowak »