stacja dokująca 6515

• 2 Odpowiedzi
  • 616 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stacja dokująca 6515
« dnia: Styczeń 09, 2007, 08:38:16 »
Od jakiegoś już czasu mam problem ze stację dokującą mojego 6515. Problem z grubsza wygląda tak, że po włożeniu ipaqa do kołyski system komputerowy wywala info, że urządzenie jest uszkodzone, czy jakoś tak. Łącze się z activesync przez BT i jakoś mi to wystarcz, ale problem pojawia się, gdy np. wyłącze kompa zanim się rozłącze i zakończę "po ludzku" synchronizację i potem już połączyć się nie da, gdyż wyskakuje jakiś fatal error i koniec. Pomaga wtedy tylko hard reset, a to już nie jest fajne.

Instalowanie ponowne kołyski z płyty oryginalnej nie daje żadnych efektów. W momęcie, gdy dochodzi do kroku w którym powinienem podłączyć kołyskę do kompa i włożyć ipaqa, instalator nie potrafi go znaleźć wywala błąd  tyle.

Ktos wie jak temu zaradzić? Czy to kołyska się zepsuła i czy jest jakiś sposób na synchronizację po błędnym odłączeniu ipaqa podczas synchronizacji.

Pozdrawaim.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
stacja dokująca 6515
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2007, 23:19:20 »
Sprawdzilbym z kablem USB typu sync&charge - jesli bedzie to samo to wiadomo, ze cos ze sprzetem komputerowym lub o zgrozo z palmtopem. Jesli all bedzie OK znaczy, ze ci sie zepsula stacja dokujaca.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

stacja dokująca 6515
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 10, 2007, 00:53:02 »
Niby i racja, ale co w tej stacji może się zepsuć? Jeżeli ładuje ipaq'a w stacji przez USB znaczy, że jakieś połączenie jest.