Jak polaczyc 6515 z samsungiem z370 do netu przez BT?

• 5 Odpowiedzi
  • 833 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline konradmik

• 16
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Jak polaczyc 6515 z samsungiem z370 do netu przez BT?
« dnia: Kwiecień 08, 2007, 19:35:10 »
Witam,
jak polaczyc 6515 z samsungiem z370 do netu przez BT? Probowalem wg.   wskazowek na stronie hxxp: pdaclub.  pl/info.  php?id=8070 ale u mnie w bt menagerze nie ma opcji "Connect to Internet via Phone".   Przy polaczeniu przez "Explore a BT device" widzi telefon ale pokazuje ze dostepne sa tylko uslugi: serial port i files exchange.  Operator P4.
Jakies wskazowki?

dzieki,
pozdrawiam
konrad
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2007, 19:36:49 wysłana przez konradmik »
dzieki,
pzdr!
konrad

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Jak polaczyc 6515 z samsungiem z370 do netu przez BT?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2007, 20:15:11 »
Niestety muszę Cie zasmucić...z tego co wiem, pseudooperator Play nie udostępnia połączeń modemowych z internetem, czyli poprzez http nie da rady się połączyć, jedynie da radę przez wap...wiem, że do niedawna tak było na 100%, nie wiem czy coś zmieniło się o 1,5 tygodnia, ale wątpię, więc za wiele nie zdziałasz :(
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline konradmik

• 16
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2007, 11:29:08 »
nie wiem czy dobrze Cie rozumiem, ale z poziomu telefonu moge przegladac strony www.  Problem tkwi u mnie w takim polaczeniu palma i telefonu aby telefon byl widziany jako urzadzenie umozliwiajace dostep.  Mysle ze gdybym wlozyl inna karte np.  Orange w BT menagerze nadal telefon nie bylby widziany jako modem, mimo ze w telefonie w dostepnych uslugach jest jak byk "Modem Dial-Up" :/
dzieki,
pzdr!
konrad

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2007, 00:18:05 »
Może pomoże:
http://www.era.pl/index.php?id=konf_ipaq&section=fun
[Konfiguracja iPAQ 3870 + Nokia 6310]
Oczywiście nazwa PDA i telefonu - przykładowa. Inne tez będą numery dostępowe w Twojej sieci.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2007, 08:21:40 »
nie wiem czy dobrze Cie rozumiem, ale z poziomu telefonu moge przegladac strony www.  Problem tkwi u mnie w takim polaczeniu palma i telefonu aby telefon byl widziany jako urzadzenie umozliwiajace dostep.  Mysle ze gdybym wlozyl inna karte np.  Orange w BT menagerze nadal telefon nie bylby widziany jako modem, mimo ze w telefonie w dostepnych uslugach jest jak byk "Modem Dial-Up" :/

oczywiście, że będziesz umiał na telefonie łączyć się ze stronami...jeszcze tego by brakowało, żeby nie dali nam takiej możliwości...chodzi o to, że play nie obsługiwał połączeń przez internet, tylko przez wap. Mozesz zatem łączyć się przez protokół wap, a nie http....tak była jeszcze bardzo niedawno w tej sieci...nie wiem czy obecnie się coś zmieniło, ale najwidoczniej nie....dlatego nie potrafisz się połączyć...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2007, 09:38:10 »
Witam,
jak polaczyc 6515 z samsungiem z370 do netu przez BT? Probowalem wg.   wskazowek na stronie hxxp: pdaclub.  pl/info.  php?id=8070 ale u mnie w bt menagerze nie ma opcji "Connect to Internet via Phone".   Przy polaczeniu przez "Explore a BT device" widzi telefon ale pokazuje ze dostepne sa tylko uslugi: serial port i files exchange.  Operator P4.
Jakies wskazowki?
Jeśli nie jest tak, jak pisze Bikekowal i Play jednak pozwala na typowe połączenia z netem, to bez problemu możesz zestawić takie połączenie korzystając właśnie z usługi serial port oferowanej przez telefon po BT. Po sparowaniu w taki sposób urządzeń dodajesz w 6515 nowe połączenie korzystające ze zwykłego modemu na porcie (i tu podajesz port jaki ustawiłeś dla z370). To zawsze działa i to zarówno z pocketami jak i PC.