Jak "zassać" internet do kompa domowego z h6340?

• 4 Odpowiedzi
  • 1040 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 08, 2005, 07:25:18 »
Czy jest to możliwe oczywiście przez BT, żeby komputer "pobierał" strony internetowe i sprawdzał pocztę przez dostęp do h6340? Może ktoś już takie coś skonfigurował?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2005, 07:45:23 »
Jest to mozliwe... ale podobno nadal dziala niezbyt stabilnie - polaczenie czasem pada... stronie sie nie otwieraja itd. Nie wiem ile jest w tym prawdy bo sam nie posiadam takiego PDA wiec nie sprawdzalem tego.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2005, 20:33:45 »
Dziś kupiłem BT przez USB i walczę z ustanowieniem połączenia internetowego Laptopa przez HP 6340.
Zgodnie z instrukcją sparowałem oba urządzenia, zdefiniowałem nowe połączenie sieciowe w WinXP Prof. z użyciem modemu Bluetooth DUN Modem, wpisałem nazwę użytkownika i hasło jako idea, nr tel. *99#.
Po wybraniu nr w Win zgłasza błąd 692: Wystąpiła awaria sprzętowa w modemie (lub innym urządzeniu łączącym).
Czy muszę COŚ jeszcze dodatkowo zdefiniować w IPAQ'u?
Z góry dziękuję za każda pomoc.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2005, 21:08:57 »
Poza loginem i haslem musisz jeszcze wpisac extra dial string w ustawieniach modemu w panelu sterowania w WinXP. Dla IDEI +cgdcont=1,"IP","www.idea.pl"

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 15, 2005, 21:37:23 »
Rozumiem, że string wpisuję zaraz po nr *99# - tak też zrobiłem, ale pokazuje mi ten sam błąd.
Problem rozwiązałem w trochę inny, dla mnie bardzo dziwny, sposób.
Z programu strującego wszystkimi procesami blutooth wybrałem opcję dial-up networking i z poziomu tego programu bez problemu doszło do zestawienia połączenia (bez dial stringa). Program ten samodzielonie utoworzył nowe połączenie w XP pod nazwą Bluetooth DUN Connection, nie trzeba było też podawać nazwy i hasła użytkownika.
Samo połączenie było bardzo stabilne.
Po zakończeniu połączenia próbowałem ustanowić je jeszcze raz, ale z poziomu Windowsa a nie tego programu strującego - nie daje rady?!?
Sprawa dziwna, ale najważniejsze, że działa :)