Ipaq 6515 problem z ladowaniem bateri

• 5 Odpowiedzi
  • 797 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fzzg

• 13
« dnia: Czerwiec 18, 2006, 14:00:12 »
witam
od okolo 3 miesiecy uzywam HP IPAQ 6515 kilka dni temu pojawil sie drobny pproblem podczas ladowania bateri
Normalnie podczas tego procesu lampka swieci sie na pomaranczowo a po zakonczonym ladowaniu jej kolor zmienia sie na zielony u mnie podczas ladowania co ktorys raz lampka ktora przez pierwsze kilka minut swieci ciaglym pomranczowym swiatlem zaczyna migac kolorem pomaranczowym i bateria sie nie laduje zauwazylem rowniez iz bateria dosyc mocno sie nagrzewa a to chyba nie jest juz normalne po odlaczeniu od ladowarki i pozostawienie wylaczonego PDA az ostygnie czasami bateria zacznie sie ladowac i wszystko bedzie juz prawidlowo ta sytuacja wystepuje co 3... 4 ladowanie

Bylbym wdzieczny za pomoc

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2006, 15:55:32 »
U mnie miganie pomarańczowej lampki podczas ładowania wywołane jest irytującym błędem polegającym na tym, że np. nieodebrane połączenie lub SMS lub reminder nadal jest aktywne, pomimo, że nie powinno (zostało przeczytane).
Ale z ładowaniem nie miało to chyba nic wspólnego...

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2006, 16:16:21 »
Lampka miga (przyjanmniej w moim iPAQ, ale myślę, że jest tak w każdym) podczas ładowania sygnalizując, iż bateria nei jest jeszcze w pełni naładowana, gdy dioda przesanie mrugać i będzie się świecić światłem ciągłym oznacza to, że bateria jest naładowana. Co do problemu to ja się nie znam na budowie pocketów i ich wnętrzu więc Ci nie pomogę. Mogę jedynie dodać, że jednym z naszych specjalistów jest Ziele, który na 99% Ci pomoże :wink:

P.S: To mój 400 post :wink:

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2006, 17:46:40 »
Nameless - w przypadku 6515 jest inaczej, tzn. lampka świeci się światłem ciągłym podczas ładowania. Pełne naładowanie to światło zielone.

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2006, 19:41:56 »
No to przepraszam za wprowadzanie w błąd :wink:  Jak już pisałem nie widziałem żadnych innych ładujących się palmtopów (oprócz mojego starego Palma m515).

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

*

Offline fzzg

• 13
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2006, 21:53:32 »
korzystajac z okazji ze bylem w poblizu serwisu HP dowiedzialem sie dokladnie w czym tkwi problem i postanowilem sie tym odkryciem z wami podzielic a mianowicie zdaniem serwisu nie jest to usterka sprzetu swojego hapeka uzywam glownie w samochodzie z racji wykonywanego przezemnie zawodu w autku czasami robi sie dosyc goraco a podczas ladowania bateri temperatura jej jeszcze dodatkowo rosnie a ich zdaniem po przekroczeniu przez baterie okreslonej temperatury nie jest mozliwe jej ladowanie wowczas w przypadku 6515 mroga pomaranczowa lampka
doprowadzanie do takiej sytuacji wg nich nie jest zbyt zdrowe na mojeo hapeka