HP 614C blokada klawiatury.......

• 1 Odpowiedzi
  • 963 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rafuss

• 32
  • Sprzęt: N95
HP 614C blokada klawiatury.......
« dnia: Sierpień 03, 2008, 17:44:21 »
Witam serdecznie szanownych kolegów mam pytanie ponieważ noszę się z zakupem tego sprzętu, a mianowicie jak to wygląda z blokadą klawiatury czy całego urządzenia, ponieważ nosząc go w kaburze na pasku czy nie doświadczę przypadkowego odblokowania klawiatury i np samoczynnego wydzwaniania lub łączenia się z internetem przez GPRS????? I jak myślicie  tak z praktyki jest to urządzenie do codziennego urzytkowania jako telefon, czy nie jest to zbytnio wygodne...bo np gabaryty czy inne utrudnienia. Aktualnie używam Nokię N95 ale czas na zmiany i tak myślę o HP 614C. dziękuję  z góry za wszystkie odpowiedzi

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: HP 614C blokada klawiatury.......
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2008, 20:51:47 »
Witam,

Jest to raczej bardziej palmtop niż telefon. Nosząc go w kaburze urządzenie jest "wyłączone" - tzn. ekran jest wyłączone i urządzenie nie reaguje na żadne klawisze (oczywiście musisz to wcześniej ustawić). Urządzenie ożywa dopiero w momencie połączenia przychodzącego, wtedy działają też klawisze. Generalnie klawiatura jest "martwa" dopóki nie włączysz urządzenia sam. W dobrej kaburze (nie ma jej w zestawie) nie grozi Ci samoczynne połączenie. Jest też opcja dodatkowego automatycznego blokowania klawiatury i urządzenia (dla mnie jest to zbędne). Odnośnie samoczynnego łączenia danych to trzeba też uważać na aplikacje, które mogą automatycznie łączyć się z siecią, w kaburze nie aktywujesz takiego połączenia.

Odnośnie przejścia z N95 - jest to IMHO uzasadnione tylko jeśli potrzebujesz palmtopa z funkcją telefonu. Jeśli szukasz 'fajniejszego' telefonu od N95 to raczej w palmtopy nie wchodź. Oczywiście to moja opinia.

Pozdrawiam,
Bigu1975